Sinisalo-Peltonen / Prihti Continental Cupin finaaleihin Lehtonen / Ahtiainen seuraksi

Riikka Lehtonen beachvolley

Beach volleyn viimeiset viisi olympiapaikkaa molemmissa sukupuolissa ratkaistaan Continental Cupin turnauksissa tulevalla viikolla eri maanosien turnauksissa. Euroopan turnaukset pelataan Hollannin Haagissa 23.-26.6. Naisten turnauksessa nähdään myös suomalaisväriä 16 joukkueen turnauksessa.

Suomen parit turnauksessa ovat Riikka Lehtonen / Niina Ahtiainen ja Ida Sinisalo-Peltonen / Vilhelmiina Prihti.

– Riikka ja Niina ovat tienneet olevansa mukana finaaliturnauksen rosterissa jo hyvän tovin. Toista paria ollaan jouduttu harkitsemaan huolella aivan viime metreille asti. Taru Lahti-Liukkonen on tehnyt päämäärätietoista työtä rakentaessaan kuntoaan synnytyksen jälkeen. Anniina Parkkinen joutui Cancunin turnauksen jälkeen selkäoperaatioon ja on pyrkinyt kuntouttamaan itseään ammattilaisten johdolla. Molempien silmissä on siintänyt osallistuminen Haagin finaaliturnaukseen. Ikävä kyllä aika loppui hieman kesken ajatellen yhteistä paluuta Continental cupissa. Kaksikon seuraava tavoite on heinäkuun alussa pelattava Gstaadin 4 tähden osakilpailu, valmentaja Toni Vahela taustoittaa.

– Riikka ja Niina sekä Ida ja Vilhelmiina muodostavat Haagiin hyvän nipun. Ida ja Vilhelmiina ovat yllätysvalmis joukkue, jonka sai kokea jo Continental cupin toisessa vaiheessa Tsekkien kivenkova kakkospari.

– Riikka ja Niina ovat esiintyneet tasaisen hyvin tämän vuoden World Tour osakilpailuissa. Tulevat vastustajat eivät ole merkittävästi korkeampia sijoituksia tänä vuonna napsineet.

Suomi kohtaa 16 maan turnauksessa avauskierroksella Espanjan. Espanjalaisista Liliana / Elsa ovat maailmanrankingissa sijalla 16 ja Soria / Carro sijalla 35. Espanjan ykköspari Liliana / Elsa on jo maapaikan Tokioon saavuttanut. Suomen kärkiparin Lehtonen / Ahtiainen sijoitus on listalla 39.

Suomi – Espanja parin voittajalle tulee puolivälieriin vastaan voittaja ottelusta Hollanti – Viro. Hollanti on turnauksen isäntänä myös sen ykkössijoitettu. Turnausvoittoon vaaditaan neljän maan kaataminen.

– Jäljellä on siis 16 maata, joista karkeasti kymmenellä on realistinen mahdollisuus ottaa paikka kisoihin. Single elimination-kaaviolla pelattaessa kohdataan maa päivässä ja kolmen ensimmäisen päivän aikana karsitaan 14 maata ulos turnauksesta. Tämä on ainut ja oikea tapa pelata tämän kaltaisia turnauksia, Vahela kertoo taustoja.

Naisten turnauksessa on mukana myös Suomea lukuisissa arvokisoissa edustanut Erika Nyström, joka edustaa nykyään Kyprosta.

Euroopasta olympiapaikan on naisten turnaukseen aiemmin jo varmistaneet Latvia, Espanja, Sveitsi (2), Venäjä, Hollanti, Tsekki, Saksa (2) ja Italia.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.