Montreal siirtyi NHL:n välieräsarjassa johtoon Vegasia vastaan

Montreal Canadiens NHL

Montreal Canadiens on vain kahden voiton päässä Stanley Cup -finaaleista. Joukkue kukisti perjantaina Vegas Golden Knightsin kotonaan jatkoajalla 3-2.

Kamppailun ratkaisu nähtiin ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 72.53. Josh Anderson otti Jesperi Kotkaniemen purkukiekon ilmasta alas. Paul Byron nappasi kiekon, tarjoili takaisin Andersonille ja laittoi kiekon Vegas-vahti Marc-Andre Fleuryn selän taakse.

Vegas meni 1-0 -johtoon toisen erän alussa. Canadiensin Eric Staal antoi omasta päädystään harhasyötön ja Vegasin Nicolas Roy kiitti.

Montrealin tulokashyökkääjä Cole Caufield tasoitti vain 38 sekuntia myöhemmin. Nick Suzuki syötti Caufieldin läpiajoon eikä hän erehtynyt.

Vegas siirtyi uudestaan johtoon kolmannen erän alussa Alex Pietrangelon maalilla.

Montreal sai 2-2 -tasoituksen lahjana kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Marc-Andre Fleury hölmöili käsittämättömästi maalinsa takana ja Canadiensin Anderson ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä.

Fleury torjui ottelussa 24 laukausta. Montrealin Carey Price venyi kiekon eteen huikeat 43 kertaa.

Canadiens johtaa NHL:n välieräsarjaa nyt voitoin 2-1. Joukkueet kohtaavat uudestaan Montrealissa sunnuntaina.