Sebastian Aho teki yön NHL-kierroksella 300:n tehopisteensä

Änäri3 jääkiekko NHL

Dallas Starsin ja Chicago Blackhawksin kohtaamisessa Dallasin suomalaiset laittoivat verkot soimaan Kevin Lankisen selän takana. Stars voitti ottelun lopulta 5–1.

Starsin Roope Hintz mätti pelissä kiitettävät tehot 1+3. Hän teki pelin avausmaalin, kun ottelua oli pelattu päälle yhdeksän minuuttia.

Kuluva kausi on ollut Hintzille todellinen läpimurto ja se maistuu luonnollisesti hänelle.

– Tuntuu hyvältä joka kerta, kun pääsen pelaamaan. Se on niin hienoa, suomalaishyökkääjä iloitsi.

Miro Heiskanen laukoi kiekon tarkasti maaliin Hintzin syötöstä toisessa erässä. Esa Lindell sai osumaan toisen syöttöpisteen.

– Hintz näytti merkityksensä joukkueellemme. Hän on paras hyökkääjämme, päävalmentaja Rick Bowness ylisti suomalaista.

– Näette pisteitä ja maaleja kuten tänä iltana. Me näemme myös sen, kuinka hän pelaa ilman kiekkoa ja kuinka luotettava hän on puolustuspelissä. Hän on yksi sarjan parhaista kahden suunnan keskushyökkääjistä ja vain parantaa peliä koko ajan.

Chicagon Lankinen torjui pelissä 29 laukausta.

Nashville Predatorsin ja Detroit Red Wingsin kohtaamisessa pisteille pääsivät Nashvillen Erik Haula ja Mikael Granlund. Molemmat tekivät Nashvillelle 7–1-päättyneessä ottelussa maalin. Haula sai myös syöttöpisteen. Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 25 kertaa.

Carolina Hurricanes otti 3–0-voiton Florida Panthersista ja nousi lohkonsa kärkeen.

Hurricanesin Sebastian Aho avasi joukkueensa maalitilin ensimmäisessä erässä. Joukkue kasvatti johtoaan toisessa erässä ja viimeisteli voittonsa kolmannen erän viimeisellä minuutilla. Maali toi Aholle NHL-uran 300:nnen tehopisteen.

Myös New Jersey Devilsin Janne Kuokkanen kahmi tehoja joukkueen voittaessa Buffalo Sabresin 6–3. Kuokkanen teki pelissä maalin ja sai kaksi syöttöpistettä.

Kuokkanen on tehnyt 33 ottelussaan tehot 6+13=19.

Peli alkoi Buffalon 1–0-maalilla, johon Henri Jokiharju kuittasi syöttöpisteen. Vieraana ollut Devils sai kuitenkin pian maalihanat auki ja kiekon verkkoon kolmesti erän aikana.

Toinen erä päättyi 3–3-tasalukemissa. Viimeisessä erässä New Jersey onnistui maalinteossa vielä kolmesti. Kuokkanen teki pelin viimeisen maalin, kun erää oli jäljellä alle minuutti.

Edmonton Oilers voitti Ottava Senatorsin 3–1. Edmontonin Jesse Puljujärvi viimeisteli joukkueensa voiton tyhjään maaliin vain kymmenen sekuntia ennen summerinsoittoa.