F-liigan toinenkin finaali Classicin heiniä – Oilers taipui kotonaan 6-1

Salibandy3

Classic nappasi toisenkin voiton F-liigan miesten loppuotteluissa, kun Oilers taipui kotikaukalossaan Espoon Tapiolassa 6-1. Mestaruuteen voittoja vaaditaan neljä.

Toinen loppuottelu alkoi samoissa merkeissä kuin kulki edellinen eli Classicin ykkösviisikon ja etenkin kaksikon Sami Johansson – Eemeli Salin näytöksellä. Salinin pelattua hyökkäysalueella pallon irti vastustajalta Johansson linkosi takakulmaan avausmaalin, ja kohta Salin pommitti Johanssonin puolustuksen läpi täsmäämästä poikkisyötöstä jo 0-2. Oilers paransi selvästi erän loppua kohden, mutta lupaavatkin tilanteet jäivät espoolaisilta hyödyntämättä.

Toisessa erässä oli Classicin kolmosviisikon vuoro hyökätä vasenta laitaa, ja Jussi Piha pudotti takaviistoon Aaro Helinille, jonka laukaus viuhui takakulmaan. Erän loppuun nähtiin vielä kaksi Classicin ja yksi Oilersin kahden minuutin ylivoima, joiden saldoksi jäi yksi maali. Ville Lastikka kanttasi oikeasta laidasta laukomaan Classicin jo neljän maalin johtoon Mikko Leikkasen merkkauttaessa uransa sadannen pudotuspelipisteen.

Lassi Toriseva pelasi Classicin maalissa vuorenvarmasti ja oli lähellä jopa nollapeliä, mutta runsaat kolme minuuttia ennen loppua Justus Kainulainen pääsi kuudella viittä vastaan upottamaan kavennuksen mukinkorkuisella laukauksella takakulmaan. Eemeli Salin ehti sen jälkeen työntää vielä rystyltä päätösmaalin tyhjään verkkoon.

– Hyvä peli kuten numerotkin kertovat, Classic-vahti Lassi Toriseva mietti haastattelussa.

– Lähdettiin hyvin peliin mutta toisessa tuli oliko joku ylpistyminen kun alettiin katsella tuomareita että tuleeko vihellyksiä eikä pelattu tilanteita ihan loppuun. Kolmannessa sitten taas pidettiin järkevästi palloa ja puolustettiin tiiviisti.

Torisevaa ei haittaa, vaikka seuraava peli on ohjelmassa heti huomenna.

– Sen verran hyvässä kunnossa ovat nyt lonkat ja polvetkin että ei haittaa vaikka pelattaisiin viisi päivää peräkkäin. Tuntuu hyvältä ja on kiva pelata, kun ei ole mitään isompia kipuja.

Oilersin puolustajajätti Ilari Talvitie tiivisti omassa haastattelussaan Öljymiesten ongelman.

– Parempi peli meiltä kuin viimeksi mutta ei osattu tehdä maaleja. Lukemat eivät ihan kerro totuutta koko pelistä.

Kolmas kohtaaminen nähdään heti perjantaina Tampereella.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.