Sebastian Aho oli hyvällä pelipäällä NHL-kierroksella – ulkoilmaottelu venähti melkein kymmenen tuntiseksi

E61B9098-3B13-4F25-BD13-0BDF2F17E070

Carolinan Sebastian Aho oli hyvällä pelipäällä, kun Hurricanes kaatoi Tampa Bay Lightningin 4–0 yön NHL-kierroksella.

Carolina on napsinut edellisestä kuudesta pelistään viisi voittoa ja pitää kärkipaikkaa omassa divisioonassaan ennen Floridaa.

Aho vei joukkueensa 2–0-johtoon toisessa erässä. Aleksander Svetshnikov ja Brock McGinn onnistuivat riistämään kiekon ennen kuin Tampa pääsi purkamaan paineen puolustusalueeltaan, ja Aho pääsi yksin Andrei Vasilevskia vastaan ja upotti kiekon ylämummoon.

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemen osuma Toronto Maple Leafsia vastaan jäi laihaksi lohduksi kanadalaisjättien kohtaamisessa. Toronto vei ottelun 5–3.

Kotkaniemi pääsi karkuun Tomas Tatarin syötöstä toisessa erässä ja napautti kiekon ranteella ohi Frederik Andersenin. Maali on Kotkaniemelle kauden toinen, edellisen kerran hän osui tammikuussa Vancouveria vastaan.

Auston Matthews nakutti Montrealia vastaan tehopisteet 2+1 ja amerikkalaistähti on tehnyt pisteitä 16 ottelussa peräkkäin. Pisteputkessa on syntynyt 18 maalia ja 10 syöttöpistettä.

NHL:n kauden ensimmäinen ulkoilmaottelu Colorado Avalanchen ja Vegas Golden Knightsin välillä oli viety upeisiin maisemiin Nevadan Lake Tahoelle. Sierra Nevadan vuoret tarjosivat maiseman, jollaista ei aiemmin vastaavissa tapahtumissa ole nähty.

Historiallinen oli myös Coloradon 3–2 -voittoon päättyneen ottelun ensimmäisen erätauon mitta. Ottelu kesti huonon sään takia lähes kymmenen tuntia.

Mikko Rantanen poimi ottelusta tilastoihin kaksi syöttöpistettä. Suomalaishyökkääjä on nyt iskenyt 14 ottelussa tehot 7+6=13.

Sunnuntaina ulkojäällä on tarkoitus pelata vielä Boston Bruinsin ja Philadelphia Flyersin välinen ottelu. Pelin alkamisajankohtaa on siirretty ja sen pitäisi käynnistyä kello 19.30 Yhdysvaltain itäistä aikaa eli noin 3.30 maanantaiaamuna Suomen aikaa.