Sebastian Aho hurjassa pelivireessä – lue kierrosraportti

Toronto Maple Leafs voitti Buffalo Sabresin 5-3. Buffalon Jach Eichelin pisteputki vaan jatkuu, sillä hän teki jälleen tehot 1+1. Nyt putki on 17 peliä. NHL:n ennätys on 18 peliä, joten jäädään jännityksellä seuraamaan, rikkooko Eichel recordin. Joka tapauksessa 10 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Buffalon kapteeni valittiin jo toista kertaa peräjälkeen viikon pelaajaksi. Kukaan kolmesta suomalaisesta ei onnistunut pisteiden teossa.

Winnipeg Jets hävisi Carolina Hurricanesille 3-6. Sebastian Aho oli hurjalla pelipäällä iskien tehot 2+1. Ensimmäisen maalin Aho teki Teuvo Teräväisen esityöstä toisessa erässä. Kolme minuuttia myöhemmin Patrik Laine iski mustan Carolinan verkkoon. Carolinan ihmemies, Andrei Svetshnikov teki jo kauden toisen ilmaveivimaalinsa. Svetshnikov, 19, veivasi komealla osumallaan Hurricanesin 2-3 johtoon. Toisen maalinsa Aho teki toisen erän lopulla vieden Carolinan jo 2-4 johtoon. Kaiken kukkuraksi Aho hankki vielä syöttöpisteen 2-5 maaliin. Aho on tehnyt tällä kaudella jo 20 maalia. Aho valittiin ottelun ykköstähdeksi.

New York Islanders hävisi komeasti Nashville Predatorsille lukemin 3-8. Nashvillen maalilla oli tällä kertaa Pekka Rinne ja hän torjui ottelussa 27 kertaa. Toistaiseksi Rinne pelaa NHL:ssä uransa heikointa kautta. Hänen saldonaan on 19 pelissä torjuntaprosentti 89.38% ja päästettyjen maalien keskiarvo on 2.99. Nollapelejä Rinne on saalistanut 3.

San Jose Sharks hävisi 2-3 Arizona Coyotesille. Antti Suomela pelasi jo kuudennen NHL-pelinsä San Josen paidassa. Hän on saanut tällä kaudella aikaiseksi yhden syöttöpisteen. New Jerseystä Coyotesiin siirtynyt huippuhyökkääjä Taylor Hall pääsi tehoille jo ensimmäisessä pelissään uudessa seurassaan syöttäen yhden maalin.

Boston Bruins hävisi länsilohkon viimeisenä olevalle Los Angeles Kingsille 3-4. Ottelu eteni jatkoajalle ja ratkaisumaalin teki Anze Kopitar. Tuukka Rask torjui Bostonin maalilla 23 kertaa.

Lohkojumbo Detroit Red Wings pelasi Columbus Blue Jacketsia vastaan voittaen ottelun 3-5. Viimeiseen erään tultaessa ottelu oli vielä tilanteessa 3-3. Columbuksen huippukunnossa oleva Joonas Korpisalo torjui 18 kertaa.

Vancouver Canucks hävisi Montreal Canadiensille 1-3. Hyvää kautta pelaava Montrealin Joel Armia napsi kaksi syöttöpistettä ottelussa.