Liiga – HIFK saa vieraakseen Rauman Lukon, lue ottelun ennakko

Liiga-viikko starttaa tänään neljän ottelun kierroksella. Illan mielenkiintoisin ottelu pelataan Helsingissä, jossa sarjavitonen HIFK saa vieraakseen sarjassa sijalla seitsemän olevan Rauman Lukon. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja Lukko on voittanut molemmat kamppailut jatkoajan jälkeen, joten HIFK:lla olisi tänään revanssin paikka.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

HIFK

HIFK on pelannut viime aikoina varsin mukavasti vaikka viime pelissä tulikin vierastappio Ässille maalein 2-0. Joukkueen tuloksia on leimannut hieman se, että HIFK on pystynyt pelaamaan todella hyvin sarjan ehdottomia huippujoukkueita vastaan, josta osoituksena kaksi voittoa Kärpistä, mutta sitä vastoin ennakolta heikompia vastaan joukkue on menettänyt turhan usein pisteitä.

HIFK saa tänään hyökkäykseen jälleen kaivatun pelaajan takaisin, kun Ville Leskinen aloittaa ykkösketjun laidalla. Leskinen teki debyyttinsä viime viikolla Kärppiä vastaan ja pääsi ottelussa heti myös pisteiden makuun, joten miehen panos tulee myös tänään olemaan iso. Lisäksi joukkueen maalinsuulle palaa Leijonissa v-loppuna loistavasti esiintynyt Frans Tuohimaa, joka onkin nostanut tasoaan todella paljon kauden edetessä ja ollut viime kuukausina todella iso osa HIFK:n menestyksessä.

Embed from Getty Images

Erikoistilannepelaaminen on ollut HIFK:lla  todella hyvää viime aikoina ja viimeisen kymmenen pelin otannalla joukkueen yli sekä alivoima on ollut sarjan parasta, joten siinä on hyvä selkänoja johon joukkue voi myös tänään turvautua.

Lukko

Lukon otteet olivat vielä loka -marraskuussa hyvin ailahtelevia, mutta viime aikoina joukkueen otteet ovat parantuneet ja pisteitä on tullut tasaisesti. Toki suorat kolmen pisteet voitot ovat vieläkin olleet tiukassa, mutta kuudesta viime pelistä joukkue on jäänyt vain kerran ilman pisteitä. Viime viikolla Lukko pelasi vain yhden ottelun, kun joukkue voitti kotona KalPan loistavan toisen ja kolmannen erän ansiosta maalein 5-2.

Vieraspelaaminen on ollut Lukolla myös viime aikoina hyvää eikä joukkue ole jäänyt ilman pisteitä neljässä edellisessä reissupelissään. Lukon kokoonpano illan otteluun on hyvin odotettu eikä suuria muutoksia ole luvassa. Eilen joukkue tosin ilmoitti, että se on purkanut sopimuksensa kovin odotuksin seuraan tulleen Eero Elon kanssa, mutta tuo uutinen ei nyky joukkueeseen paljon vaikuta, koska Elon panos ei Lukossa ole viime aikoina juuri ilonaiheita tuonut.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.