Scroll Top

Se on taas täällä, jalkapallon Helsinki Cup!

Junnufutis Fudis Helsinki Cup Eetu

Helsinki Cup on yksi Euroopan suurimmista juniorijalkapalloturnauksista. Vuodesta 1976 lähtien järjestettyyn turnaukseen osallistuu vuosittain yli 20 000 pelaajaa ympäri maailman. Vuoden 2019-turnaus starttasi tänään maanantaina 8.7.2019!

Gee on turnauksessa haukkana paikalla ja tänään toimittaja oli seuraamassa ottelua Tapulikaupungin laidalla, kentällä kutsumanimeltään 29C! Ottelu pelattiin säännöillä 2x15min ja kentällä oli seitsemän kenttäpelaajaa ja maalivahti per joukkue.

Ottelussa oli vastakkain 2008 syntyneet kundit, jotka pelaavat sarjassa B11, lohkossa P. Kotijoukkueena oli jengi suoraan Järvenpäästä. Sinisessä paidassa pelaava joukkue oli nimeltään JäPS/United, joka on 2008-ikäluokan JäPS:n kakkosjoukkue. Punaiseen paitaan oli sonnustautunut joukkue Suomen Pornaisista, tarkemmin sanottuna Pornaisten Halkiasta. Joukkueen kutsumanimenä oli HAlku/Valkoinen. 

Halkian Alun vasen laitapuolustaja Eetu

Ottelua päästiin pelaamaan loistavassa säässä. Lämpötila oli +18, ilma oli tyyni ja taivas oli ilmailutermein overcast eli täysin pilvessä. Ilmassa oli suurta urheilujuhlan tuntua ja kaikki 29 paikalla ollutta katsojaa söi kynsiään odottaessaan ottelun alkua, joka viivästyi viisi minuuttia kun hyvin ruskettuneelta tuomarilta oli hävinnyt kompassi! Lopulta ottelu päästiin starttaamaan ja suurena ennakkosuosikkina peliin lähtenyt JäPS oli aloittavana joukkueena.

Matsi lähti liikenteeseen hyvin tasaisissa merkeissä. Ottelussa mentiin päädystä päätyyn ja etenkin Halkian joukkueen veskari oli loistovireessä esittäen muutaman huippuluokan torjunnan! Lopulta Ajassa 9’ JäPS:n numero 34 latasi palloa elämänsä voimalla ja pallo meni byyriin Halkian veskarin ollessa hiukan kassalla. JäPS meni 1-0 johtoon.

JäPS/Unitedin tulikova laukaus

Hetkeä myöhemmin JäPS siirtyi jo 2-0 johtoon kun joukkueen numero 34’ oli jälleen loistavasti sijoittuneena ja viimeisteli pallon hienosti Halkian maaliin. Tämän jälkeen ottelu tasoittui ja Halkian maalivahti esitti kolme aavemaista torjuntaa ja piti punaiset mukana pelissä! Huipputorjunnat eivät kuitenkaan riittäneet loputtomiin ja ajassa 14’ JäPS:n numero 12 pääsi viimeistelemään lukemiksi 3-0. Näin ollen puoliajalle siirryttiin järvenpääläisten 3-0 johdossa ja Halkian piti tauolla keksiä keinot murtaa JäPS:n puolustus.

Ottelussa pelattiin välillä fyysistäkin palloa

Toisella puoliajalla peli repesi kokonaan ja Halkia oli hätää kärsimässä. Halkian maalivahti piti edelleen huipputorjunnoillaan numerot siedettävinä. Ajassa 18’ JäPS laukoi tulikovan laukauksen, joka osui ylärimaan, pomppasi maaliviivalle ja Halkian pelaaja purki pallon keskialueelle. VAR nousi jälleen tärkeään rooliin ja tuomarille tuli korvaan tieto, että pallo ei käynyt Halkian maalissa!

Päätös ei kuitenkaan pitkään Halkiaa auttanut vaan JäPS siirtyi pikkuhiljaa täysin niskan päälle ja lopulta 6-0 voittoon. Halkialla oli yksi erinomainen mahdollisuus kavennukseen mutta numeron 13 laukaus viuhui muutamalla sentillä JäPS:n maalin yli.

JäPS:n pallohallinta oli 63%, laukaukset kohti maalia 12 ja ohi maalin 7. Halkia laukoi kohti maalia 4 kertaa ja ohi maalin 2 kertaa.

Halkian Alun sivurajaheitto

Joukkueilla on muutama tunti aikaa hioa kuvioitaan paremmiksi, sillä seuraavat ottelut kolkuttavat jo nurkan takana.

Näin on Helsinki Cup 2019 saatu käyntiin!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.