Samuel Jukuri Jokereiden maalilla illan kotiottelussa

Jesse Joensuu

Samuel Jukuri on torjuntavuorossa, kun Jokerit kohtaa itäisen konferenssin seiskan Torpedo Nizhni Novgorodin perjantai-iltana Hartwall Arenassa. Myös kenttäpelaajien osalta nähdään pieniä muutoksia.

Jukurille, 24, ottelu on kauden toinen KHL:ssä ja ensimmäinen kotikaukalossa. Kiiminkiläislähtöinen torjuja teki KHL-debyyttinsä kaksi viikkoa sitten Nizhnekamskissa. Jokerit hävisi tuolloin Neftehimikille niukasti 2-3, mutta Jukuri selviytyi urakastaan puhtain paperein. Tänään hän lähtee metsästämään ensimmäistä voittoaan sarjassa.

Hyökkäyksen osalta Jokerit jatkaa tänään samassa muotissa kuin keskiviikon Sotshi-voitossa. Tuolloin Markus Hännikäinen ja Julius Junttila vaihtoivat päittäin paikkoja kolmanteen erään ja jatkavat tänään näissä koostumuksissa. Pakistoon paluun tekee David Sklenicka, joka pelaa Jonathan Pudaksen parina.

Jokerit on läntisessä konferenssissa viidentenä ennen tämän illan pelejä. Torpedo taas on idässä seitsemäntenä ja on vahvasti kiinni playoff-paikassa. Yhdeksäntenä oleva Sibir on 11 pisteen päässä, kun joukkueilla on runkosarjaa jäljellä yhdeksän ottelua.

Ex-jokerihyökkääjä David Nemirovskyn luotsaama Torpedo saapuu Helsinkiin voittovireessä, sillä keskiviikkona kaatui vieraskaukalossa Dinamo Minsk luvuin 3-1. Pisteitä joukkue on ottanut kolmessa peräkkäisessä ottelussaan.

Torpedon riveissä todellisen läpimurtokautensa on pelannut 26-vuotias hyökkääjä Damir Zhafjarov, joka on KHL:n pistepörssissä kolmantena. Moskovalaislähtöinen pelaaja on tehnyt 50 ottelussa huimat tehot 19+35=54 ja on ylivoimaisesti joukkueensa paras pistemies.

Jokerit ja Torpedo kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran marraskuun lopussa Nizhni Novgorodissa. Tuolloin tasainen ottelu päättyi kotijoukkueen 3-2-voittoon, kun Mihail Varnakov upotti ratkaisuosuman vain reilut kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä.

Tämän illan kamppailu alkaa klo 18.30 ja pelataan tyhjille katsomoille.