Sammelvuo johtaa suurella innolla Venäjän tuttuun kisakaupunkiin Tampereelle

Tuomas Sammelvuo

Miesten lentopallon EM-kilpailujen Tampereen lohkon vieraaksi Suomen Lentopalloliitto sai valita yhden maan ja valinta osui itänaapuriin Venäjään. Maailman ehdottomaan eliittiin kuuluvan Venäjän mielenkiintoa yleisön osalta lisää entisestään uuteen potenssiin se, että joukkuetta edustaa entinen maajoukkuetähtemme ja päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

– Ensimmäinen toiveeni on se, että niin kauan Suomeen odotetut EM-kisapelit saadaan järjestettyä loistavasti tästä erittäin erikoisesta ajasta huolimatta. Toivottavasti todellakin kaikkien rajoitusten puitteissa saadaan järjestetyksi mahtavat kisat Tampereella, Sammelvuo halusi ensimmäiseksi sanoa lohkoarvonnan tuloksen selvittyä.

Sammelvuo on aikoinaan esittänyt omien sanojensa mukaan ”varovaisen toiveen” Venäjän liiton johdolle, jotta joukkue Suomen lohkoon pääsisi. Nyt tätä asiaa 294 A-maaottelun pelaaja sai iloita Riminillä, jossa ”Sbornaja” valmistautuu perjantaina alkavan Nations Leaguen pelaamiseen.

– Kisojen pelaaminen Suomessa on pitkäaikainen toiveiden täyttymys. Iso asia on minulle totta kai se, että me tulemme Venäjän kanssa sinne pelaamaan. Minun oma toiveeni oli alusta alkaen, että näin kävisi. Huikeat fiilikset tästä.

Valtavan maaottelumäärän pelaamisen lisäksi Sammelvuo johti maajoukkuetta myös päävalmentajana 2013-2019 ennen Venäjän maajoukkueen peräsimeen siirtymistä 2019.

– Tämä voisi olla myös ponnahduslauta Suomen lentopallolle pienen koronasta johtuneen hiljaiselon jälkeen. Toivottavasti tästä saadaan innostettua lisää lentopalloilijoita koko maahan.

– Uskoisin, että meiltä tulee myös faneja Venäjältä katsomaan kisoja tilanteen niin salliessa.

– Tampere on upea lentopallokaupunki. Muistan todella hyvällä, että kaikessa autettiin meitä aina ja kaikessa tultiin vastaan. Maajoukkueelle järjestettiin aina parhaat mahdolliset olosuhteet. Odotan todella kovasti, että olympialaisten jälkeen pääsemme sinne pelaamaan.

Venäjä pelaa Nations Leaguessa Italian Riminillä 28.5.-27.6., josta se jatkaa valmistautumista Tokion olympiaturnaukseen 24.7.-7.8. EM-kilpailut ovat Tampereen lohkon osalta vuorossa 1.-8.9. ja sen jälkeen mahdolliset jatkopelit Puolassa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.