Sami Johanssonille 500. piste 250. ottelussa, kun Classic kukisti niukasti LASBin

Salibandy3

Suomen Cupista välierissä pudonnut Classic jatkaa F-liigassa voittoputkessa. Tänään mestarit ottivat kauden 19. voittonsa, kun LASB taipui Tampere Areenalla maalein 8-7. Tahtipuikkoa heilutti pistepörssin kärkimies Sami Johansson, joka pelasi tänään 250. runkosarjaottelunsa ja kirjautti 500. tehopisteensä.

Sami Johanssonin liigauran pistesaldo näyttää nyt lukemia 346+154=500.

Vieraiden Perttu Koljonen kykeni aluksi vielä kuittaamaan Eemeli Salinin avausmaalin, mutta jo ensimmäisellä tauolla Classic johti 5-2 Salinin ja Sami Johanssonin osuttua kahdesti sekä puolustajaparin Juha Kivilehto – Janne Lamminen taituroitua välissä 4–1-maalin. Toisessa erässä Classic näytti jo menevän menojaan karattuaan 7–2-johtoon, mutta voitto ei ollutkaan vielä taskussa. Kolmannessa erässä Tiitus Salokangas sekä Joonatan Surakka kavensivat, ja LASBIn vedettyä maalivahtinsa penkille Tuure Ailio osui kahdesti kuudella viittä vastaan kaventaen tilanteeksi jo 7-6. Jesse Arola iski vieraille vielä kolmannenkin osuman ilman maalivahtia, mutta välissä oli Sami Johansson ehtinyt nostaa tyhjiin nyt voittomaaliksi jääneen Classicin kahdeksannen. Johansson kokosi kaikkiaan tehot 4+1 ja Eemeli Salin 2+2. Lahtelaisista ylsivät kolmeen pisteeseen Tuure Ailio (2+1) ja Tiitus Salokangas (1+2).

Naisten F-liigan tasolohko A:ssa pelattiin yksi dramaattinen ottelu, jossa EräViikingit löi vieraissa rangaistuslaukauksilla PSS:n 7-6 oltuaan vielä 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua tappiolla.

A-lohkon viimeisenä oleva EräViikingit haki ehdottomasti kolmen pisteen voittoa välttääkseen karsimisen pudotuspelipaikasta, ja kaikki näyttikin hyvältä, kun Anni Räisänen laukoi pelin puolivälissä helsinkiläiset jo 1–4-johtoon. PSS puristi kuitenkin kolmannessa erässä tasoihin ja kuittasi vielä Sofia Mittentagin 4–5-maalinkin. EräViikingit otti pakkopaikassa maalivahtinsa pois, ja se kostautui Fanny Holmbergin lyödessä viimeisellä minuutilla tyhjiin PSS:n 6–5-voittomaalin. Yksitoista sekuntia ennen loppua Maura Paajanen kuitenkin tasoitti Jenni Torkin lähivapaalyönnistä tarjoilemasta poikkisyötöstä, ja rangaistuslaukauskisassa EräViikingit nipisti vielä toisen pisteen joukkueen viimeisen laukojan Mirva Laitisen onnistumisella.