Salihaisulit – Saako salilla haista pahalta?

nana_blogi1

Kaikkihan sen tietää, että salilla tulee hiki, toisten hiki haisee enemmän ja toisten vähemmän. Mutta missä kulkee raja toisten salilla treenaajien kunnioittamisella, kun kyseessä on oma hygieenisyys?

Itsellä on normaalia tarkempi hajuaisti, ja haistan voimakkaasti vähänkään epämiellyttävän hajun. Mutta välillä salilla tuntuu, että meinaa taju lähteä kun viereen saapastelee pystymetsien alfauros, deodorantin käytön unohtanut, samaan virttyneeseen kuukaudesta toiseen päällä olevaan treenipaitaan pukeutunut Salihaisuli. Joka kaiken lisäksi varmaan kuvittelee hienhajun viestittävän kanssatreenaajille, niin naisille kuin miehillekin, hänen olevan kingeistä kingein, raavas punttipenojen ja –pirkkojen esikuva ja märkä päiväuni. Nooooot!

nana_blogi1

”Salilla kuuluukin hikoilla, mutta dödön täytyy pitää”

Tämä pistävä, tajunnan ja hengityksen seisauttava, kyyneleet silmiin kirvoittava haju ei merkitse sitä, että treenaat kovaa, vaan yksinkertaisesti sitä, ettei äiti ole opettanut käyttämään deodoranttia, etkä osaa pestä pyykkiä samassa tahdissa kuin treenivaatteet pitäisi pestä. Voi tietysti olla myös niin, että hienerityksesi on niin voimakasta, tai hienhaju niin voimakasta, ettet ole löytänyt tarpeeksi pitävää dödöä. Vinkki: testaa useampaa, ja apteekista löytyy Absolut Torria jolla lähtee varmaan karvatkin kainaloista, mutta se pitää.

nana_blogi2

Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa myös, että nämä salihaisulit voivat aiheuttaa myös vaaratilanteita salilla: muistan muutaman vuoden takaa tapauksen kun olin tekemässä pystypunnerrusta, ja viereen tuli sitten tällainen haiseva tyyppi tekemään vipunostoja, ja se haju oli jotain niin hirveää, kun hän oikein tuuletti haisukainaloitaan suuntaani…. Itsellä ei ollut tässä muuta vaihtoehtoa kuin pidättää hengitystä sarjojeni ajan, ja vaarallistahan se on äheltää raskailla painoilla hengittämättä, tajuhan siinä voi lähteä. Mutta selvisin kuitenkin tästäkin kokemuksesta hengissä, mutta traumatisoituneena, kuten näkyy ;)

Joten kainosti nyt pyytäisinkin kaikkia yleisissä tiloissa treenaavia ihmisiä, niin naisia kuin miehiä, kiinnittämään hieman huomiota siihen omaan hygieniaan, jotta kaikilla olisi mukavampi treenata. Näin välttyisimme myös mahdollisilta ikäviltä tajunnan menetyksiltä ;)

UGH,
Nana

Comments (5)

Mahtava kirjoitus ja todella aiheellinen :)

Kiitos, tähän ongelmaan tulee törmättyä harva se päivä enkä varmasti ole ainoa tarkkanenäinen salilla :D

Näin alkuvuodesta, kun ’uudenvuodenlupaajat’ pyörii salilla, tämä aihe on erityisen ajankohtainen.

Kieltämättä pinttynyt hienhaju saa karvat nousemaan pystyyn ja tämä yleensä on äijien ongelma. Valitettavasti on myös se toinen ääripää eli liikaa hajusteita käyttävät henkilöt. Tämä taas on yleensä naisten ongelma.

Omalle kohdalleni on sattunut hieman ikävämpi vaaratilanne, kun kesken suorituksen (vapailla painoilla penkkiä) runsaasti hajuvettä käyttävä vahnempi leidi käveli ohitseni ja aivastushan siinä tuli. Oli sentään hyvä tuuri matkassa, kun oli vielä lämmittely menossa eikä mitään mennyt rikki, vaikka painot lattialle päätyikin.

Hyvä pointti tuokin, en itse asiassa tullut edes ajatelleeksi!
Ihan oikeassa olet, haju kuin haju, tai tuoksu kuin tuoksu, kohtuus kaikessa.
Hyvä ettei käynyt pahemmin, ainekset olisi ollut pahaankin tilanteeseen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.