SaiPa julkisti todellisen siirtopommin hankkimalla huippuhyökkääjä Tuomas Kiiskisen

SM-liigassa pelaava Lappeenrannan SaiPa pudotti tänään todellisen siirtopommin, kun seura tiedotti hankkineensa huippuhyökkääjä Tuomas Kiiskisen lokakuun loppuun asti ulottuvalla sopimuksella. Kiiskinen on pelannut viimeiset seitsemän kautta ulkomailla (KHL, SHL) ja tuosta ajasta yli puolet hän pelasi SHL-seura Växjö Lakersissa, jossa hän muun muassa kaksi Ruotsin mestaruutta. Ennen ulkomailla siirtymistä Kiiskinen edusti SM-liigassa KalPaa, jossa hän muodosti kaudella 2011-2012, Sakari Salmisen ja Matti Kuparisen kanssa yhden SM-liigan parhaista hyökkäysketjuista. Kyseisellä kaudella syntyi myös Kiiskisen ennätyspisteet 15 + 32, jonka lisäksi hän pääsi pelaamaan samana keväänä myös MM-kotikisoissa. Viime vuosina Kiiskinen on esiintynyt EHT-turnauksissa ja yhteensä mies pelannut maajoukkueessa lähes neljäkymmentä ottelua.

Embed from Getty Images

Kiiskinen tuo SaiPan pelaamiseen rutkasti lisää hyökkäyspään osaamista, mutta mies on silti ennen kaikkea loistava kahden suunnan hyökkääjä. Toki kuopiolaislähtöiseltä hyökkääjältä odotetaan myös pisteitä ja vaikka tehot ovat parin viime kauden aikana tippuneet on  “Niiralan Maltsevin “ potentiaali sekä taidot kaikkien tiedossa. Kiiskinen tulee samaan varmasti huomattavasti enemmän vastuuta esimerkiksi ylivoimalla kuin viime kaudella Växjössä, joten ainakin ennakkoon ylivoima pomppaa miehen tulon myötä ainakin pykälän verran ylöspäin

Kiiskisen hankkiminen tuli ajankohtaiseksi, koska SaiPa kärsii tällä hetkellä todella ikävistä loukkaantumisista. Joukkueen riveistä on tällä hetkellä sivussa Elmeri Kaksonen, Santeri Virtanen, Emil Oksanen, Ville Koho ja Santeri Airola. Lisäksi seura  tiedotti eilen, että hyökkääjä Micke Saari joutuu olemaan sivussa koko loppukauden loukkaantumisen takia. Uutinen oli todella ikävä kolaus koko joukkueelle, mutta eritoten pelaajalle itselleen, sillä Saarelle oltiin povattu hyvin sujuneen kevään ja kesän jälkeen todellista läpimurtokautta SM-liigassa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.