Ruotsi jätti Suomen nollille Tukholmassa

Huuhkaja jalkapallo fudis maajoukkue Rive kanerva

Ruotsi löi Suomen jalkapallon miesten maaottelussa Tukholmassa 2–0. Robin Quaison avasi kotijoukkueen maalihanat ja loppulukemat laukoi toisella puoliskolla pilkusta Sebastian Larsson.

Todella puolustavalla 5–4–1 systeemillä pelannut Suomi onnistui luomaan ottelussa ainoastaan yhden kunnon maalipaikan. Onni Valakarin tulinen laukaus oli lähellä mennä maaliin mutta ruotsalaispuolustaja sai jalkansa väliin.

Quaison viimeisteli varmasti ohi Jesse Jorosen jo 22. peliminuutin kohdalla. Ennen tunnin täyttymistä Joronen joutui kaatamaan yksin läpi päässeen Marcus Bergin ja seurauksena oli rangaistuslaukaus. Larsson laukoi pallon pilkulta varmasti vasempaan alanurkkaan.

Suomen toisen jakson paras maalipaikka siunaantui Pyry Soirille. Loppua kohden Huuhkajien hyökkäyspeli piristyi huomattavasti mutta kuparista Huuhkajat eivät onnistuneet rikkomaan.

Huuhkajien kokoonpanosta puuttui ensimmäisestä EM-leirityksen valmistavasta ottelusta suuri osa avainpelaajista loukkaantumisten, lepuutusten ja seurajoukkuetehtävien vuoksi. Todella tärkeää EM-kisoja ajatellen oli, että kapteeni Tim Sparv sai alle ensimmäiset minuuttinsa polvileikkauksen jälkeen. Sparv pelasi ensimmäiset 45 minuuttia.

– Olen tosi tyytyväinen, että kroppa tuntuu hyvältä. Polvi kesti 45 minuuttia, tästä on hyvä jatkaa, Sparv sanoi ottelun jälkeen.

Huuhkajat leireilee ensi viikon Helsingissä ja kohtaa perjantaina Viron EM-kisojen kenraaliottelussa Olympiastadionilla. Lopullinen kisajoukkue nimetään jo tulevana tiistaina.

Suomi avaa EM-kilpailut Tanskaa vastaan tasan kahden viikon kuluttua.