Ruotsalaistähti Armand Duplantis hyppäsi seipäässä uuden maailmanennätyksen 617, katso video ME-hypystä

Ruotsin Armand Duplantis on hypännyt Puolan Torunissa käytävissä yleisurheilun hallikilpailuissa seiväshypyn uuden maailmanennätyksen 617. Nuorukainen paransi ranskalaisen Renault Lavillenien vuonna 2014 hyppäämää entistä maailmanennätystä sentillä. Duplantisin ylivoimasta kertoo paljon, että kilpailussa toiseksi tulleet Ruotsin Melker Jacobsson ja USA:n Matthew Ludwig hävisivät voittajalle peräti 65 senttiä.

Embed from Getty Images

Duplantis oli kilpailussa hurjassa vireessä, sillä hän ylitti korkeudet 552, 572, 592 ja 601 kaikki ensimmäisellään ja maailmanennätyskorkeus meni sekin hienosti toisella yrityksellä.

– Tämä on jotain sellaista, jota olen halunnut 3-vuotiaasta lähtien. Edessä on iso vuosi, ja tämä on hyvä tapa aloittaa se, sanoi Duplantis uutistoimisto Reutersille.

Viime vuodet loistavasti hypännyt Duplantis yritti maailmanennätystä jo tiistaina Dusseldorfissa käydyissä kilpailussa, mutta tuolloin tulos oli vielä liikaa.  Nuorukaisen potentiaali on niin valtava, että jos mitään suuria loukkaantumisia ei uran varrelle tule, voi Duplantisista tulla ensimmäinen urheilija maailmassa, joka ylittää mahdottomana pidetyn 620 raja

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.