Riihimäen Cocks käsipallon miesten Suomen mestaruuteen

Käsipallo 3 käsis handis

Kotimainen käsipallokausi 2020-21 saatiin päätökseen lauantaina. Viime vuosien kestomenestyjä Riihimäen Cocks juhli miesten SM-liigan mestaruutta vietyään finaalisarjan Dickeniä vastaan puhtaasti otteluvoitoin 3-0.

Cocks sai tehdä kuitenkin täyden päivätyön mestaruuden varmistamiseen ennen kuin Dicken kaatui lauantain kolmannessa finaalissa Riihimäellä lukemin 27-25 (12-11).

– Tyytyväinen olen. Hermoilimme hyökkäyksessä ja varmaan kolmas ottelu näkyi siinä, mutta lopputulos tyydyttää, Cocksin päävalmentajan tehtäviin vuodenvaihteessa tarttunut kokenut Kaj Kekki sanoi.

Cocksin kevät oli vakuuttava, sillä Kekin alaisuudessa joukkue kirjasi kuluvan vuoden puolella tililleen pelkkiä voittoja. Mestaruus oli Cocksille kaikkiaan 12. ja vuodesta 2013 jatkunut mestaruusputki sai näin jatkoa. Tosin viime keväänä mestaruutta ei jaettu kauden jäätyä koronatilanteen takia kesken.

Kuva: Kalle Parkkinen

Naisten Suomen mestaruus ratkesi Dickenille jo perjantaina. Sekä miesten SM-liigassa että naisten SM-sarjassa ratkottiin lauantaina myös pronssimitalien kohtalo. Kummassakin sarjassa pronssimitali ratkesi kahden ottelun yhteistuloksella.

Miesten puolella pronssin vei BK-46. GrIFK oli pitkään tiukasti mukana taistelussa, mutta BK-46 käänsi lauantaina kotonaan pelaamansa toisen osaottelun edukseen maalain 33-27 ja ensimmäisen osaottelun päätyttyä tasan pronssit menivät karjaalaisille yhteismaalein 60-54.

Naisten toisessa pronssiottelussa KyIF puolestaan haki 24-22-voiton GrIFK:sta, mutta tämä ei riittänyt. GrIFK:n ensimmäisessä ottelussa hankkima kuuden maalin etumatka riitti ja kauniaislaiset veivät pronssimitalit yhteismaalein 50-46.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.