Kaapo Kähkönen torjui Minnesotalle voiton – Floridassa nähtiin suomalaisten asemasota

NHL Kaapo Kähkönen

Aleksander Barkov ratkaisi Florida Panthersille 4–3-jatkoaikavoiton Carolina Hurricanesia vastaan käydyssä kärkikamppailussa.

Barkov luisteli heti jatkoajan alussa omasta päädystä Carolinan maalille ja teki voittomaalin 24 sekunnin pelin jälkeen terävällä rannelaukauksella. Maali oli Barkovin 22:s tällä kaudella. Hän on suomalaispelaajien maali- ja pistepörssissä Coloradon Mikko Rantasen jälkeen toisena.

Vierasjoukkue Carolinan suomalaishyökkääjä Sebastian Aho kirjautti syöttöpisteet Hurricanesin 2–1- ja 3–1-osumiin. Carolinan kahden maalin johto suli päätöserässä, jossa Floridan ruotsalaispelaajat Gustav Forsling ja Alex Wennberg tasoittivat lukemat 3–3:een.

Jatkoaikatappiosta huolimatta Carolina on liigassa toisena, kahden pisteen päässä kärkijoukkue Las Vegasista. Florida on kolmantena vain pisteen päässä Carolinasta. Carolina ja Florida ovat NHL:n keskisen divisioonan kärkikaksikko.

Colorado Avalanche joutui pettymään vierasottelussa St. Louis Bluesia vastaan. St. Louisin Ryan O’Reilly johdatti kypärätempullaan kahden vuoden takaisen Stanley Cup -mestarin 5–3-voittoon Avalanchesta.

Liigassa neljäntenä oleva Colorado joutui selviämään ilman suomalaistähtiään Mikko Rantasta ja Joonas Donskoita.

Coloradon tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon teki tehot 1+1 ja venytti pisteputkensa jo 13 otteluun.

Minnesota Wildin maalivahti Kaapo Kähkönen venyi 27 torjuntaan, kun Wild voitti vieraskaukalossa San Jose Sharksin 6–3.

Detroitissa vieraillut Dallas Stars kukisti Red Wingsin jatkoajalla 2–1. Suomalaispelaajista Miro Heiskanen urakoi Dallasin puolustuksessa miltei 28 minuuttia. Heiskanen, Esa Lindell, Roope Hintz ja Sami Vatanen kuten myös Detroit-konkari Valtteri Filppula jäivät ottelussa tehopisteittä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.