Rasmus Kupari onnistui maalinteossa jo toisessa peräkkäisessä ottelussa

Änäri2 Jääkiekko NHL

Suomalaishyökkääjä Rasmus Kupari onnistui maalinteossa toisessa peräkkäisessä ottelussa, kun hänen edustamansa Los Angeles Kings voitti kotikaukalossaan Montreal Canadiensin 5–2.

Voitolla Kings katkaisi kuuden ottelun tappioputken. Ennen lauantai-iltaa se oli voittanut vain kerran, kauden avausottelunsa.

21-vuotias suomalainen viimeisteli tehoiltansa syöttöpisteellä. Myös joukkuetoveri Olli Määttä kirjautti ottelussa syöttöpisteen.

Toista kauttaan NHL:ssä pelaava Kupari avasi kauden maalitilinsä aiemmin tällä viikolla. Viime kaudella hän teki yhden maalin.

Embed from Getty Images

Alkukauden kaikki kahdeksan otteluaan voittaneen Florida Panthersin putki tyssäsi Bostonissa. Floridalaisjoukkueen pisteputki ei kuitenkaan katkennut, sillä tappio tuli vasta voittolaukauskisassa.

Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov iski vieraat kolmannessa erässä ylivoimalla 2–1-johtoon. Maali oli Barkovin viides tällä kaudella.

Ratkaisua ei löytynyt jatkoajalta, joten joukkueet osallistuivat voittolaukauskisaan. Barkovin laukaus pysähtyi Bruins-vahti Linus Ullmarkiin. 3–2-voiton Bruinsille ratkaisi ainut laukauksensa maaliin johdattanut pelaaja, Charlie Coyle.

Chicago Blackhawksin alkukausi on ollut katastrofaalinen myös kaukalon sisäpuolella. Se on hävinnyt kaikki yhdeksän sarjapeliään ja kyntää seurahistoriansa pahimmassa tappioputkessa.

Lauantai-iltana Chicago kärsi 0–1-vierastappion St. Louis Bluesille.

Nashville Predators kukisti kotikaukalossaan New York Islandersin maalein 3–2.

Ottelun kovin maalintekijä oli Nashvillen kanadalaishyökkääjä Tanner Jeannot, joka teki tasoitusmaalin sekä toisessa että kolmannessa erässä. Jeannot’n päätöserän laukaus vei ottelun jatkoajalle. Kanadalaisen maaleista kumpaakin oli rakentamassa hyökkääjäkollega Colton Sissons.

Nashville vei maalittoman jatkoajan jälkeen lopulta pidemmän korren voittolaukauskisassa, jossa Filip Forsbergin ja Roman Josin maalit siivittivät Predatorsin kolmanteen perättäiseen voittoonsa.

Nashvillen maalilla ahkeroi suomalaisveskari Juuse Saros.

Pittsburgh Penguinsin ykköstähti Sidney Crosby luisteli jäälle ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Tähden paluu ei kuitenkaan riittänyt, vaan Penguins hävisi kotikentällään New Jersey Devilsille 4-2.

Penguinsin suomalaispakki Juuso Riikola puolestaan koppasi ottelun avausmaalista syöttöpisteen. Ottelun muut suomalaiset eivät päässeet pisteille.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.