Raskilla ja Mikkolalla synkät illat

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Jääkiekon NHL-kierroksella nähtiin kolme suomalaismaalia. Tuulettamaan pääsivät Boston Bruinsin Erik Haula, Dallas Starsin Roope Hintz ja Colorado Avalanchen Mikko Rantanen.

Haulan kauden neljäs maali oli laiha lohtu Bostonille, sillä Bruins hävisi kotiyleisönsä edessä Anaheim Ducksille 3–5. Haula teki ottelun viimeisen maalin, kun Boston haki kavennusta ilman maalivahtia kamppailun lopussa.

Boston-vahti Tuukka Rask torjui paluunsa jälkeen neljännen mittelön Bruinsin tolppien välissä, kun suomalaisvahdille kirjattiin 22/27 torjuntaa.

34-vuotias Rask on pelannut paluunsa jälkeen kaksi hyvää ja kaksi huonoa ottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa on vaatimaton 84,4.

Tehot 1+1 kirjannut Stars-hyökkääjä Roope Hintz iski kauden 18. osumansa vieraissa Philadelphia Flyersia vastaan. Dallas aiheutti 3–1-voitollaan Philadelphialle jo 12. perättäinen tappion.

Kakkostähdeksi valittu Hintz avasi kamppailun maalihanat komealla läpiajomaalilla avauserän lopussa. Hän on nyt onnistunut maalaamaan kolmessa perättäisessä ottelussa. Dallasin tämän kauden paras maalintekijä on rohmunnut 37 pelistä 34 (18+16) tehopistettä.

Hintz oli mukana myös Joe Pavelskin tyhjään maaliin tekemässä osumassa ottelun lopussa. Maalin kakkossyöttäjä oli Stars-puolustaja Esa Lindell.

Flyersin 35-vuotias puolustaja Keith Yandle teki pelissä NHL-historiaa, kun hän nousi jakamaan yhtäjaksoisesti pelattujen NHL-pelien määrää yhdessä Doug Jarvisin kanssa. Yandle on nyt pelannut peräkkäin 964 NHL-ottelua ilman loukkaantumisia tai poissaoloja. Philadelphian seuraavassa ottelussa hän voi siirtyä yksin teräsmiestilaston kärkeen.

Rantanen sinetöi voiton hienolla maalilla

Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen nosti taitavasti rystyltä kauden 22. osumansa kotiottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. Avalanche nappasi seitsemännen perättäisen voittonsa, kun Chicago nöyrtyi 0–2.

Coloradon tämän kauden paras maalintekijä taituroi mittelön 2–0-maalin kolmannen erän alkupuolella maalin kulmalta. Pelin kakkostähdeksi valitun Rantasen vyöllä on nyt kauden 37 ottelusta 49 (22+27) tehopistettä. Hän johtaa suomalaisten tämän kauden piste- ja maalipörssiä ja on koko NHL:n pistepörssissä seitsemäntenä.

Edellisissä seitsemässä pelissä suomalaistähti on rohmunnut tehot 6+3.

Niko Mikkolalla synkkä iltapuhde – teholukema todella reilusti pakkasella

Calgary Flames katkaisi St. Louis Bluesin kolmen ottelun mittaisen voittoputken komealla 7–1-kotivoitolla. Kotijoukkueen tehomiehiä olivat viisi syöttöpistettä rohmunnut Matthew Tkachuk ja Johnny Gaudreau (1+3).

St. Lousin Niko Mikkolalle ottelu oli sysimusta, sillä reilut 11 minuuttia peliaikaa saanut suomalaispuolustaja kirjasi plusmiinustilaston -5. Hän oli ottelun ainoa pelaaja, jonka teholukema oli näin pahasti pakkasen puolella. 25-vuotias Mikkola on pelannut nyt tällä kaudella 27 mittelössä tehosaldolla 3+3=6 / -6.

Voiton Flamesille torjui ruotsalaisvahti Jacob Markstrom, joka torjui 20/21 kertaa. Bluesin maalilla aloittanut Jordan Binnington otettiin vaihtoon toisen erän jälkeen ja tilalle luisteli menneen NHL-viikon kakkostähdeksi valittu Ville Husso. Binnington torjui 28/35 kertaa ja Husso venyi kiekon eteen 13/13 kertaa.