Rallin MM-sarja starttaa tänään legendaarisella Monte Carlon osakilpailulla

Rallin MM-sarja ponkaisee tänään käyntiin legendaarisella Monte Carlon osakilpailulla. Myöhäisillan erikoiskokeet pilkkopimeässä haastavat kuljettajat ja olosuhteet tulevat olemaan jälleen merkittävässä roolissa.

Vuosi sitten kausi alkoi Hyundain Thierry Neuvillen voittojuhlilla. Kisassa ajetaan 15 erikoiskoetta, jotka on ripoteltu neljälle eri päivälle.

Embed from Getty Images

Perjantaina ensimmäinen pikataival alkaa paikallista aikaa jo 6.10 ja iltapäivällä viimeinen etappi lähtee liikkeelle 14.38.

Vallitsevan maailmantilanteen takia erilainen ajorytmi vaikuttaa myös olosuhteisiin vuorilla, sillä kun aiemmin aurinko on ehtinyt lämmittää valoisia kohtia iltapäivän lenkille, nyt pätkät ajetaan jo niin varhain, että tiet saattavat olla jopa aamuhämärää pahemmassa jäässä toisella ajokerralla. Kun aurinko nousee, lämpötila tilapäisesti jopa laskee.

MM-sarjan rengasvalmistaja vaihtui Michelinistä Pirelliin, ja esimerkiksi Teemu Suninen kertoi, että hän on joutunut tekemään merkittäviä säätöjä autoonsa ja ajotyyliinsä erilaisen pyörän takia.

Toyotan Kalle Rovanperä oli viime vuonna WRC-debyytissään Monte Carlossa viides.

Embed from Getty Images

Sebastien Ogier on kisan suurin voittajasuosikki. Vielä kauden verran uraansa jatkava ranskalainen on voittanut Monte Carlossa seitsemän kertaa ja nyt alla on vielä viime vuotta tutumpi Toyota.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.