Puljujärven pistetili auki NHL:ssä – Koskinen kauden parhaimpaansa

Edmonton Oilers otti 1-3 -voiton Toronto Maple Leafsista. Oilersin maalilla Mikko Koskinen pelasi toistaiseksi kauden parhaimman ottelunsa torjuen 25 kertaa. Koskinen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Edmontonin kauden kaikissa viidessä ottelussa torjuneelle Koskiselle voitto oli kauden toinen.

Ottelun avausmaalin iski Oilersin Kailer Yamamoto, kun ensimmäistä erää oli kulunut reilut kymmenen minuuttia. Auston Matthews toi Maple Leafsin tasoihin ottelun kolmannen erän alkupuoliskolla, mutta Oilersin Leon Draisaitl vei joukkueensa jälleen johtoon vajaat kolme minuuttia myöhemmin ylivoimalla.

Vain reilut yhdeksän minuuttia kentällä ollut Jesse Puljujärvi nappasi syöttöpisteen Draisaitlin maalista. Tehopiste oli Puljujärvelle kauden ensimmäinen.

Loppunumerot viimeisteli Josh Archibald ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla.

Viime yön kierroksen suomalaisena maalintekijänä kunnostautui Montreal Canadiensin hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi, joka kirjasi kauden avauspisteensä vieraspelistä Vancouver Canucksia vastaan. Kotkaniemi kirjasi tehot 1+1, kun Canadiens taipui voittomaalikilpailun jälkeen 5–6.

Kotkaniemi syötti toisessa erässä Tyler Toffolin 1–1-maalin ja tasoitti pelin 4–4:ään kolmannen erän puolivälissä. Kotkaniemi osui, kun hän laukoi tarkasti alakulmaan.

– Ketjumme peli paranee päivä päivältä, Kotkaniemi kommentoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Montrealin suomalaishyökkääjistä tehopisteiden makuun pääsi myös Joel Armia, joka alusti Toffolin 4-5 -maalin. Myös Armialle tehopiste oli kauden ensimmäinen.