Punainen kortti käänsi pelin Espoossa, kun TPS venytti voittoputkeaan Oilersin kustannuksella

Salibandy3

Espoossa nähtiin dramaattisia vaiheita, kun TPS otti F-liigassa kahdeksannen perättäisen voittonsa lyömällä Oilersin 9-5.

Oilers johti peliä kolmannen erän alussa 4-3, kun Öljymiesten Santeri Lindfors poistettiin kentältä punaisella kortilla hänen polvensa osuttua TPS-maalivahdin päähän pallo lavassa päädystä maalille kiepsahduksessa. Justus Kainulainen laukoi ensin kotijoukkueen alivoimalla kahden maalin etumatkalle, mutta sitten alkoi ropista omassa päässä, kun TPS käänsi pelin neljällä perättäisellä ylivoimaosumalla. Niiden perään Miko Kailiala iski vielä viidellä viittä vastaan tilanteeksi 5-8 ja kaksi minuuttia ennen loppua vielä Mikko Hautaniemi loppunumerot tyhjiin. Kailiala oli kahdella maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään ottelun tehomies. Kolmeen pisteeseen ylsivät turkulaisista Mikko Hautaniemi (3+0), Toni Salminen (1+2) ja Jere Niemelä (1+2).

EräViikingit koki kotonaan kirpeän 5–6-tappion Nokian KrP:lle. Aluksi kaksi maalia tappiolla ollut KrP johti vielä kolmannen erän puolivälin lähestyessä 2-5, mutta EräViikingit kiri rinnalle Otto Blomqvistin osuessa kerran ja Joonatan Lindholmin iskiessä ensin kavennuksen ja runsaat kaksi minuuttia ennen loppua pelin tasoihin. Sitkeästi kirineelle kotijoukkueelle jäi kuitenkin lopulta vain luu käteen, kun Nokian Jere Mattila toi pallon yli keskialueen ja kiskaisi vasemmasta laidasta voittomaalin takakulmaan ajassa 59.44.

Illan kolmannessa ottelussa ei tarvinnut odottaa ratkaisua päätöserään Westend Indiansin kaataessa kotonaan LASBin 8-1. Vielä kolme sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa Tatu Havula laukoi vieraille 1–1-tasoituksen, mutta sitten meni Heimo menojaan latoen toiseen erään kaksi ja kolmanteen peräti viisi maalia. Aaro Astala sekä Valtteri Kainulainen kirjauttivat kumpikin kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen.

F-liigan naisten tasolohko A:ssa pelattiin perjantaina yksi ottelu, jossa EräViikingit löi Turussa FBC Loiston 5-4 rangaistuslaukauskisan jälkeen.

Toisen erän lopuksi Eerika Koski laukoi FBC Loiston 3–2-johtoon, ja kolmannen alkussa Maija Väätäjä kasvatti eron jo kahteen maaliin. EräViikingit tuli kuitenkin erän puolivälissä rinnalle kahdella nopealla osumalla, kun ensin osui rangaistuslaukauksesta Taru Nordman ja puolitoista minuuttia myöhemmin Sofia Mittentag.

Maalittoman jatkoajan jälkeen ratkaisu oli haettava rangaistuslaukauskisasta, jossa Loisto oli sentin päässä voitosta, kun sen viides yrittäjä Iina Ranne osui tolppaan tilanteen ollessa 3-2. Vieraiden viides laukoja Vladka Maderova tasoit tilit ja osui myös kuudennessa parissa Eerika Kosken käytyä ensin nostamassa hänkin kisan toisen maalinsa. Voittaja selvisi seitsemännessä parissa, jossa Loiston Tuulia Lahti ajauduttuaan pieneen kulmaan hukkasi pallonsa kohti kulmapistettä ja Taru Nordman paikkasi kisan aiemman epäonnistumisensa voittopallolla. Nordman oli myös varsinaisen peliajan tehotar saldolla 2+1.