Porin Ässät nostaa Raimo Kilpiön paidan kattoon

Kuva: Jääkiekkomuseo

 

Porin Ässät kunnioittaa Raimo Kilpiön uraa nostamalla legendaarisen hyökkääjän pelipaidan Isomäki Areenan kattoon. Pelipaita on Ässien edeltäjän RU-38:n pelipaita.

– Isomäki Areenan katosta löytyy jo Ässien toisen edeltäjän Porin Karhujen mestaruusviiri sekä pelipaita (Lasse Heikkilä #13). Nyt RU:n mestaruusviiri saa seurakseen mestarijoukkueen kapteenin pelipaidan ja Ässien edeltäjien historia näkyy nyt Isomäki Areenassa tasapuolisesti, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi.

– Tämä on tietenkin suuri ja tunteisiin vetoava hetki. Tämä on suuri kunnianosoitus, Raimo Kilpiö kommentoi.

Raimo Kilpiö on äärimmäisen merkittävä pelaaja porilaisessa jääkiekkohistoriassa. Hän on ainoa pelaaja, joka on toiminut kapteenina kahdessa porilaisessa mestarijoukkueessa (RU-38 1967, Porin Ässät 1971). Kilpiö edusti porilaisseuroja vuosina 1962 – 1977. Ässien kapteenina Raimo Kilpiö toimi vuosina 1967 – 1977.

– Kilpiön saapuminen Poriin loi kaupunkiin aivan uudenlaisen kilpailutilanteen, joka tavallaan pakotti meidät Karhuissakin kehittymään. Yhdistymisen ja Ässien perustamisen jälkeen hän oli edelleen loistava pelimies ja 1971 mestarijoukkueen merkittävin pelaaja.

– Minulle hän oli suuri esikuva ja uskon, että oman aikakauteni kaikki porilaiset pelaajat pitivät Kilpiötä suurena esimerkkinä, Ässälegenda Veli-Pekka Ketola kommentoi.

Kuva: Jääkiekkomuseo

 

Raimo Kilpiö on legenda myös maajoukkueessa. Hyökkääjä pelasi yhteensä kymmenet arvokisat. Hänet valittiin Suomen parhaaksi jääkiekkoilijaksi kaksi kertaa vuosina 1961 ja 1963. Kilpiö on aateloitu jääkiekkoleijonaksi numerolla 30 ja Liigan herrasmiespelaajan palkinto kantaa Raimo Kilpiön nimeä. Yhteensä Kilpiö pelasi 168 A-maaottelua.

– Raimo Kilpiö on suurimpia nimiä suomalaisessa jääkiekkoilussa. Hän on yksi merkittävimmistä nykykiekkoilun rakentajista. Hän teki uransa ja kehitti suomalaista jääkiekkoilua hyvin erilaisissa olosuhteissa ja elämäntilanteessa verrattuna tähän päivään.

– Kapteenina hän johti omalla esimerkillään ollen aina herrasmies, joka antoi maalien ja syöttöpisteiden puhua, Veli-Pekka Ketola kommentoi.

-Pelasimme maajoukkueessa samassa ketjussa ja Kille Kilpiöstä voidaan käyttää termiä kansainvälisen tason pelaaja. Hän oli kapteenina arvoturnauksissa ja maajoukkueen kapteenina Kilpiö oli aina esimerkillinen. Hän johti joukkuetta esimerkillisen pelaamisen kautta. Harvoin hän johti puheella, mutta kun hän oli äänessä, oli varmaa, että nyt tulee asiaa, Leijonissa 282 A-maaottelua pelannut Lasse Oksanen kertoi.

Raimo Kilpiö
Kuva: Jääkiekkomuseo

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.