KHL – Jokerit otti avausvoittonsa hurjan ilotulituksen päätteeksi

Kauden kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Jokerit avasi tänään voittotilinsä, kun joukkue kaatoi illan KHL -kierroksella Dinamon Riikan maalein 7-2. Jokerit pelasi koko ottelun todella terävästi ja varsinkin ottelun toinen erä oli joukkueelta todella hyvää tekemistä. Varsinkin hyökkäyspelaamista oli nautinnollista katsoa ja erityisesti joukkueen ykkösketju oli kamppailussa pelipäällä.

Jokerit sai otteluun hyvän startin, kun Steve Moses vei isännät 1-0 johtoon kauden ensimmäisellä maalillaan. Erän loppupuolella Jokerit sai tukkoista ylivoimaansa toimimaan, kun Peter Regin laukoi Jokerit jo kahden maalin karkumatkalle.

Toisessa erässä Jokereilta nähtiin vapautunutta pelaamista ja eritoten tehokasta sellaista. Heti avauskympillä Jokerit karkasi jo 4-0 johtoon Petri Kontiolan ja Nicklas Jensen osumilla. Lopullista ratkaisun makua alkoi olemaan ilmassa, kun Mikko Lehtonen vei ylivoimalla Jokerit jo 5-0 johtoon. Hyvin kautensa aloittanut Riika sai kuparisensa rikki, kun Jacob Berglund kavensi lukemat 1-5. Molemmat joukkueet onnistuivat erän loppupuolella vielä kertaalleen ja toisella erätauolle mentiin Jokereiden murskaavasssa 6-2 johdossa.

Päätöserä oli käytännössä pelkkää pelailua, mutta nähtiin erässä myös yksi maalia, kun Jokereiden tämän kauden hankinta Ahti Oksanen laukoi ylivoimalla ottelun päätöslukemat 7-2 ja näin Jokerit otti vakuuttavan esityksen jälkeen kauden avausvoittonsa,

Jokerit onnistui illan ottelussa laajalla rintamalla, mutta silti Jokereiden ykkösketju ansaitsee erityiskehut, sillä hyökkäystrio teki ottelussa kolme maalia ja yhteensä seitsemän tehopistettä. Petri Kontiola teki ottelussa tehot 1+2, Nicklas Jensen 2+0 ja Henrik Haapala 0+2. Steve Moses oli myös kamppailussa pelipäällä tehden tehot 1+2. Puolustuksesta esiin nousivat joukkueen ykköspakit, kun Sami Lepistö saalisti ottelussa tehot 0+3 ja Mikko Lehtonen puolestaan 1+1.

Kolme ensimmäistä ottelua kotona pelannut Jokerit pelaa seuraavaksi vieraissa, kun se kohtaa ensi keskiviikkona Severstal Tsherepovetsin.