Pittsburghin tähtisikermä kesälomille Artturi Lehkosen johdolla

Montreal Canadiens ei tähtipelaajia säkenöimää Pittsburgh Penguinsia kumarrellut vaan kanadalaisryhmä pudotti pingviinit pois jatkopeleistä ja näin ollen Suomen Artturi Lehkonen jatkaa pelejään, Kanadan Sidney Crosby ei.

Kanadalaisjoukkue ei ennakkoasetelmista välittänyt ja päätti Sidney Crosbyn ja muiden Penguinsin tähtien kauden otteluvoitoin 3–1. Ratkaisevassa ottelussa, jonka Montreal vei nimiinsä 2–0, voittomaalin iski kolmannen erän lopussa Artturi Lehkonen.

Montrealin ensimmäisen pudotuspelipaikan sitten vuoden 2017 sinetöi Shea Weber tekemällä maalin tyhjiin 32 sekuntia ennen päätösvihellystä.

Artturi Lehkosen maalin näet allaolevasta Tweetistä

Kasperi Kapasen edustaman Toronton kausi oli lähellä päättyä Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Columbus johti 3–0 neljä minuuttia ennen loppua, mutta sitten alkoi tapahtua. Alkusoiton Toronton loppukirille antoi 3–1-kavennuksen tehnyt William Nylander.

Maalin päähän Maple Leafs tuli John Tavaresin osumalla kolme minuuttia ennen loppua, ja kun kellossa oli jäljellä vain 23 sekuntia Zach Hyman täräytti pelin tasoihin.

Toronto teki kaikki kolme maalia ilman maalivahtia, ja niitä kaikkia oli värkkäämässä myös sama kuusikko.

Hurja rynnistys sai kaltaisensa päätöksen, kun Auston Matthews tälläsi jatkoajalla suoraan syötöstä 4–3-voittomaalin. Voit katsoa sen alla olevasta upotuksesta.

Näet Auston Matthewsin maalin alla olevasta Tweetistä

Kapanen pelasi ottelussa reilut 18 minuuttia ilman tehomerkintöjä. Karsintakierroksen ottelusarja on nyt tilanteessa 2–2. Ratkaiseva ottelu pelataan 9. elokuuta.

Länsilohkossa suomalaisvahti Juuse Saroksen torjunnat eivät riittäneet avittamaan Nashville Predatorsia pudotuspeleihin. Antti Raannan Arizona Coyotes voitti joukkueiden neljännen kohtaamisen jatkoajan turvin 4–3 ja vei koko sarjan nimiinsä luvuin 3–1.

Saros varjeli maalia kaikissa Nashvillen karsintakohtaamisissa. Perjantain pelissä hän torjui 30 kertaa.

Maalipaikkojen hakemisen puutteesta Predatorsia ei kuitenkaan voi syyttää, sillä Arizona-vahti Darcy Kuemperia kohti lauottiin peräti 52 kertaa.

Nashvillen Mikael Granlund syötti joukkueensa kolmannen maalin aivan kolmannen erän lopussa ja auttoi pitämään joukkueen toiveita elossa vielä muutaman hetken pidempään.

Arizonan voittomaalin iski Brad Richardson, kun jatkoaikaa oli pelattu viisi ja puoli minuuttia.

Pelit päättyivät myös suomalaisvahti Mikko Koskisen Edmonton Oilersilta. Länsilohkon kohtaaminen Chicago Blackhawksin kanssa oli joukkueelle neljäs ja viimeinen. Chicago voitti pelin 3–2 ja sarjan luvuin 3–1.

Koskinen torjui pelissä 26 kertaa.

Aiemmin perjantaina itälohkon sarjansa saivat selvitettyä myös New York Islanders ja Florida Panthers. Islanders otti tarvitsemansa kolmannen voiton selkein luvuin 5–1. Suomalaiskippari Aleksander Barkovin johtama Florida joutui kesälomalle.

Mikko Koivun ja Minnesota Wildin ottelusarja tuli päätökseensä Vancouver Canucksia vastaan. Vancouver voitti neljännen ottelun 5-4 ja samalla koko ottelusarjan voitoin 2–1. Nähtäväksi jää, oliko kyseessä Koivun viimein ottelu.