Pikkuleijonat jäi rakkaan länsinaapurin jalkoihin pronssipelissä murskalukemin 8-0

Samu Tuomaala pikkuleijonat

Pikkuleijonat koki karvaan tappion, kun ylivoimainen Ruotsi vei pronssia alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon MM-kisoissa. Ruotsi rökitti Suomen pronssiottelussa selvin luvuin 8–0.

Ruotsi johti peliä jo ensimmäisen erän jälkeen 2–0. Johto kasvoi vielä kahdella maalilla toisen erän aikana. Keltapaidat päätteli ottelun viimeisen erän neljällä maalilla, joista yksi onnistui alivoimalla tyhjään maaliin.

Ruotsin viimeinen maali oli myös alivoimamaali, jonka laukoi Isak Rosén reilut puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä. Rosén myös avasi joukkueen maalisaldon ensimmäisessä erässä.

Kaikkiaan Ruotsi teki maaleistaan kaksi ylivoimalla ja kaksi alivoimalla. Ruotsi sai ottelun aikana yhteensä neljä rangaistusta, mutta nekään eivät auttaneet Pikkuleijonia maalintekoon.

Suomi vaihtoi neljännen maalin jälkeen Aku Koskenvuon tilalle maalivahdiksi Juuso Helomaan.