Kasperi Kapanen oli pelipäällä yön NHL-kierroksella – Mikko Koskisella painajaismainen ilta tolppien välissä

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Kasperi Kapanen valittiin ottelun kakkostähdeksi, kun Pittsburgh Penguins voitti kotikaukalossaan Buffalo Sabresin. Runsasmaalinen ottelu päättyi lukemin 8–4.

Pelin hahmo oli Pittsburghin Jeff Carter, joka teki kaikkiaan neljä maalia. Carterin ensimmäinen maali avauserässä oli kuitenkin lähellä jäädä haaveeksi Buffalon Rasmus Ristolaisen johdosta.

Kiekko oli ehtinyt juuri lipua lähes maaliviivan yli, kun Ristolainen laukoi sen takaisin peliin. Maali hyväksyttiin vasta tarkistuksen jälkeen.

Kapanen ylsi ottelussa tehopisteille 1+1. Kapanen laukoi kauden 11. maalinsa tarkasti tutkaparinsa Jevgeni Malkinin syötöstä.

Buffalon Ristolainen sai ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Toronto Maple Leafs otti niin ikään kotivoiton, kun se kukisti Montreal Canadiensin maalein 5–2. Suomalaisista maalinteossa onnistui Montrealin Artturi Lehkonen, joka teki kolmannessa erässä kavennusmaalin 4-2.

Maali oli Lehkoselle kauden kuudes.

Toronton Auston Matthews päätteli ottelun joukkueen viidennellä maalilla. Maali oli Matthewsille kauden 40:s.

Maalinteossa suomalaisista onnistui myös Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi, joka teki kauden 14. osumansa kotiottelussa Vancouver Canucksia vastaan.

Puljujärvi kavensi pelin 2–4 avauserän lopussa.

Oilersin suomalaismaalivahti Mikko Koskisella oli erittäin synkkä ilta, kun hän päästi reilussa 12 minuutissa selkänsä taakse neljä maalia. Koskinen otettiin vaihtoon neljännen takaiskun jälkeen ja hänelle ei kirjattu ensimmäistäkään torjuntaa.

Avauserän neljä maalia siivittivät Vancouverin 3-6 -vierasvoittoon.