Pikkuleijonat etenivät MM-välieriin päihittäessään Sveitsin

Pikkuleijonat U18

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue on edennyt MM-kisojen välieriin.

Pikkuleijonat sai puolivälierässä tiukan vastuksen alkusarjassa neljänneksi jääneeltä Sveitsiltä. Ottelu pysyi maalittomana toisen erän viimeisille sekunneille asti, kunnes joukkueen kapteeni Samu Salminen vei Suomen lopulta 1-0-johtoon neljä sekuntia ennen erän päätöstä.

Sveitsi sai kolmannessa erässä rangaistuslaukauksen, mutta Aku Koskenvuo Suomen maalilla torjui Louis Robinin yrityksen.

Suomen toisen ja viimeisen osuman teki komealla yksilösuorituksella puolustaja Aleksi Heimosalmi, joka purjehti koko kentän läpi ja laukoi kiekon Robinin selän taakse. Suomi voitti ottelun Koskenvuon nollapelillä lukemin 2–0.

Aiemmin otteluita sivusta seuranneet hyökkääjät Brad Lambert ja Oliwer Kapanen palasivat kokoonpanoon.

Sveitsi pelasi uhrautuvasti varsinkin omaan maalin edustalla, kun pelaajat blokkasivat toistuvasti suomalaisten laukauksia.

Koskenvuon torjuma rankkari ja Heimosalmen 2-0-maaliin päättynyt purjehdus koko kentän läpi olivat pelin ratkaisevat yksilösuoritukset.

– Aku pelasi upeasti. Hän torjui pari ylivoimahyökkäystä, läpiajoja ja pelasi hienosti rangaistuslaukaustilanteen, puolustaja Viljami Juusola kiitteli Suomen maalivahtia.

Suomi kohtaa välierissä Venäjän. Välierät pelataan torstaiaamuna Suomen aikaa.

Kuva: Pasi Mennander, Jääkiekkoliitto