Peter Wright PDC-liiton dartsin maailmanmestaruuteen

Skotlannin Peter Wright voitti PDC-liiton dartsin maailmanmestaruuden Lontoossa. Finaalissa taipui hollantilainen Michael van Gerwin erin 7-3.

Molemmat miehet heittivät yli 102 pisteen keskiarvolla ja täydet 180 pistettä heitettiin 27 kertaa. Korkein pelin katkaisu oli Wrightin 140.

Ottelun ratkaisu nähtiin viidennessä erässä. Wright oli lähellä onnistua vaikeassa yhdeksän tikan yrityksessä ja teki muitakin isoja vähennyksiä kun taas Gerwenillä lopetukset alkoivat mennä pieleen. Erä loppui skotlantilaisen murtoon koko erä kirjattiin hänelle lukemin 3-1.

Tämän jälkeen Wright ei enää johtoaan menettänyt ja ottelu ratkesi yksinkertaisesti Wrightin paremmuuteen ja siihen, että van Gerwen heitti tuplista ohi koko ajan.

Wright ei enää johtoaan erissä menettänyt. Ottelu ratkesi juuri siihen, että van Gerwen missasi tuplia ja Wright kykeni aina tiukassa paikassa pusertamaan tarvittavat pisteet. Kolmesti Wright pystyi kääntämään erän edukseen juuri ratkaisevassa viidennessä legissä.

Mestaruus oli seitsemänneksi turnauksessa sijoitetun Wrightin uran ensimmäinen. Wright kuittasi voitollaan 500 000 Englannin punnan palkintopotin. Van Gerwen joutui tyytymään 200 000 punnan palkintoon.