Peter Kotilaisen seitsemän pisteen ilta tyrmäsi EräViikingit

Peter Kotilainen laukoi neljä maalia ja syötti kolme, kun Happee nöyryytti vieraissa EräViikinkejä F-liigan miesten lauantain kierroksella maalein 9-2. Vierasvoitot nähtiin päivän muissakin otteluissa, kun LASB kaatoi Vantaalla Tiikerit 7-5 ja SPV Iittalassa rangaistuslaukauksilla Steelersin 5-4.

Avauskierroksella voitokas EräViikingit jäi tänään kotiavauksessaan täysin telineisiin, ja joukkueesta Happeeseen siirtynyt Roni Laasonen rankaisi vanhaa seuraansa maalilla jo kahdeksannella minuutilla. Sitten otti ohjat Peter Kotilainen, joka merkkautti jo ensi erään maalin ja syötön hurjastellakseen sitten seitsemän tehopisteen rupeamaan. Kahden pisteen miehiä olivat Happeesta tänään Roni Laasonen (2+0), Paul Kotilainen (1+1) ja Lassi Kotovaara (0+2).

Avauskierroksella LASB hukkasi 6–1-johdon yhden maalin voitoksi, ja sama kuvio toistui tänään Tikkurilassa, vaikka lahtelaiset jo lopulta täydet pisteet nappasivatkin. Miikka Pentikäinen laukoi toisessa erässä LASBin 5–1-johtoon, mutta kolmannen alussa Christian Remes ja Toni Rintala nostivat nopeilla osumillaan Tiikerit jo tilanteeseen 5-6. Jännitys säilyi viimeiselle minuutille saakka ennen kuin maalivahti Santtu Pohjonen heitti läpi Joonatan Surakan ja tämä juoksi loppunumerot tyhjään verkkoon. Illan tehokkeina touhusivat Tiikerien Niklas Laurila ja Toni Rintala kummankin kirjautettua kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Hännille huhuiltu Steelers jatkoi pisteputkeaan syksyn kolmannessakin ottelussaan, kun se taipui SPV:lle vasta rangaistuslaukauksilla. Kolmannen erän puolivälissä Henri Myllymäki nosti kahdella perättäisellä maalillaan Peliveljet tappiolta 4–3-johtoon, mutta Teräsmiehet eivät taipuneet. Toiseksi viimeisellä minuutilla Daniel Megyaszai syötti SPV:n viisikon läpi takaviistoon ja Teuvo Kinnunen pommitti etukulmaan tasoituksen. Jatkoaika näki SPV:n Konsta Haukkalan tolppalaukauksen ja toisessa päässä Anton Kronqvistin huiman tuplatorjunnan, joten ratkaisu oli haettava rangaistuslaukauksilla. Ne päättyivät kuudenteen pariin, jossa Steelersin Teuvo Kinnunen kimautti pallon vain tolppaan ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo nosti lisäpisteen SPV:lle. Steelersin maalilla loistivat tänään peliajalla Eero Kosonen ja rangaistuslaukauskisassa Pietari Jääskeläinen.

Kaksi kolmen pisteen voittoa kahdesta ottelusta on nyt Classicilla, Oilersilla, Nokian KrP:llä ja LASBilla. Hännillä viruvat OLS. Welhot, Tiikerit ja Jymy vielä nollilla.

F-liigan miesten sunnuntain ottelut ovat SPV–TPS ja OLS–Classic.