Dallasista ei ollut Tampa Bayn pysäyttäjäksi – eikä tule olemaan

Tampa Bay Lightning on enää voiton päässä Stanley Cupin voitosta. Tampa voitti neljännessä finaalissa Dallas Starsin ensimmäisessä jatkoerässä maalein 5–4 ja johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3–1. Ratkaisevan osuman Tampalle iski jatkoerässä ylivoimalla Kevin Shattenkirk.

Yksi Tampan voiton kulmakivistä oli erikoistilannepelaaminen, sillä se teki yhteensä kolme maalia ylivoimalla. Stanley Cupin voitto näyttää ratkeavan Dallasin typerään jäähyilyyn.

Dallasin kakkosketjun keskushyökkääjä Tyler Seguin suuntasi katseensa kuitenkin jo viidenteen finaaliin.

– Tämä on unohdettava nopeasti ja oltava jo valmiina pelaamaan veitsi kurkulla. Olen innoissani, kaksi syöttöpistettä poiminut Seguin totesi.

Dallas aloitti ottelun hyvin. Ensin John Klingberg sivalsi ottelun avausmaalin ja puolitoista minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua Joe Pavelski pääsi laukomaan vapaasti maalin edestä 2–0:een.

Tampa nousi kuitenkin nopeasti tasoihin. Brayden Point veivasi kavennuksen puoli minuuttia ennen erän päättymistä ja toisen erän aluksi löi ylivoimalla tasoituksen.

Corey Perry ehti viedä Dallasin johtoon ennen kuin Yanni Gourde toisen erän lopussa ylivoimalla ja Alex Killorn kolmannen alussa nostivat Tampan ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Seuraavana maali-iloittelussa onnistui kuitenkin taas Dallas ja ottelu eteni jatkoerään.

Jatkoerässä Tampa rankaisi Dallasia jälleen kerran ylivoimalla. Shattenkirk oli tällä kertaa ratkaisijana.

Miro Heiskanen saalisti yhden syöttöpisteen. Heiskasen lisäksi Dallasin suomalaispelaajista tehopisteille ylsi Esa Lindell.

Joel Kiviranta jäi ottelussa ilman tehopisteitä, kuten myös Roope Hintz, joka pelasi vain vajaat kuusi minuuttia.

Joukkueet kohtaavat seuraavaksi sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.