Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtajaksi on valittu Miika Rantatorikka

Pesäpallo 2 Pesäpallo superpesis pesis

Huippupesäpallon parissa pitkään työskennellyt Miika Rantatorikka on Pesäpalloliiton uusi huippu-urheilujohtaja. Hän on aloittanut työnsä 2. tammikuuta.

Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja vastaa pesäpallon kilpa- ja huippupesäpalloyksikön johtamisesta sekä huippupesäpallon kehittämisestä. Miika Rantatorikka siirtyi tehtävään Joukkueurheilijat ry:n toiminnanjohtajan paikalta, jossa hän työskenteli kesäkuusta 2022 lähtien.

Pesäpallo on Rantatorikalle erittäin tuttu laji, viimeksi hän on toiminut Tahko Pesis Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2017–2021. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Hyvinkään Tahko ry:n toiminnanjohtajana sekä kaksi kautta pelinjohtajana Vimpelin Vedossa ja yhteensä viisi kautta Hyvinkään Tahkossa. Rantatorikka on pelannut myös kymmenen vuotta Superpesistä Hyvinkään Tahkossa.

  • Huippu-urheilujohtajana on hienoa päästä kehittämään lajia valtakunnallisesti aitiopaikalta. Tässä työssä auttaa monipuolinen kokemukseni eri näkökulmista niin pelaajana, valmentajana, juniori- ja seurapuolen vetäjänä kuin Superpesis-seuran johtajanakin. Pesäpallo on aina ollut intohimoni ja olen kasvanut sen parissa jo 7-vuotiaasta asti, jolloin liityin pesäpalloseuraan, Rantatorikka sanoo.

Rantatorikan mukaan pesäpallolla on paljon potentiaalia kasvaa isommaksi lajiksi. Lajin parissa on tehty paljon asioita hyvin, mutta vielä voidaan tehdä enemmän.

  • Huippupesäpallon vetovoimaa tulee kasvattaa – tämä tehdään muun muassa kehittämällä ottelutapahtumia, houkuttelemalla uusia katsojia lajin pariin ja lisäämällä näkyvyyttä myös kesäkauden ulkopuolella. Meidän pitää pystyä vastaamaan kilpailuun ihmisten vapaa-ajasta. Tietenkin myös pelin pitää olla kunnossa. Uusille katsojille tarvitsemme koukkuja, jotta saamme ihmiset tulemaan paikan päälle uudestaan. Jokaisella joukkueella on lopulta vähän kotiotteluita vuodessa – niiden pitää toimia näyteikkunana meidän hienoon lajiimme, Rantatorikka sanoo.

Rantatorikka nostaa huippupesäpallon vetovoimaisuuden kasvattamisen keinoksi myös pelaajien esiin nostamisen. Huippupesäpalloilijoiden tarinat ja teot kiinnostavat, niitä seurataan ja niihin voi myös samaistua.

Rantatorikka haluaa tukea huippupesisseuroja ja parantaa yhteistyötä Pesäpalloliiton suuntaan.

  • Seuroissa on valtavasti osaamista, jota tulee hyödyntää ja jakaa entistä enemmän. Tekemisen tulee olla aiempaa yhteisöllisempää ja avoimempaa. Pesäpalloliiton tulee löytää lisää keinoja seurojen tukemiseen konkreettisesti. Näin pesäpalloa voidaan viedä eteenpäin ja myötävaikuttaa lajin kasvuun.

Muita rekrytointeja: Joona Tervonen on nimetty Pesäpalloliiton tuomaripäälliköksi

Kokenut pesäpallotuomari Joona Tervonen aloittaa kokopäivätoimisena tuomaripäällikkönä Pesäpalloliitossa 16.1. Tuomaripäällikön pesti on Pesäpalloliitossa ensimmäinen laatuaan.

Joona Tervonen on pesäpalloväelle tuttu superpesistuomari. Viimeisen ottelunsa hän vihelsi syksyllä 2022 Vimpelissä, jossa miesten Suomen mestaruus ratkesi Vimpelin Vedolle.

Kaikkiaan Tervonen on ehtinyt toimia pesäpallotuomarina yli kymmenen vuoden ajan. Superpesisotteluita Tervonen on tuomaroinut pelituomarina vuodesta 2012 lähtien, miesten superpesisotteluita hänelle on kertynyt 140 kappaletta. Hänet on palkittu kertaalleen vuoden tuomarina (2019) ja vuoden nuorisotuomarina (2010). Tervosen työtehtäviin kuuluu muun muassa tuomaritoiminnan operatiivinen johtaminen ja kehittäminen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.