Patrik Laineella adrenaliinin täyteinen iltapuhde – maali ja heti perään tappelu

E61B9098-3B13-4F25-BD13-0BDF2F17E070

Jääkiekon NHL:ssä oli vuorossa kymmenen ottelun ilta, joissa suomalaiset olivat vahvasti mukana. Arizonassa kotijoukkue Coyotes hävisi jatkoajan jälkeen St. Louis Bluesille 4-5. Arizonan maalilla pelasi Antti Raanta ja Bluesin maalilla Ville Husso. Molempien torjuntaprosentti jäi alle 90.0%:n. Husso torjui 32 kertaa ja Raanta 30.

Chicagossa Blackhawks voitti Columbus Blue Jacketsin jatkoajan jälkeen 3-2. Pelin hahmo oli viime aikoina otsikoissa ollut Patrik Laine. Ensin hän vei vieraat johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen. Kymmenen minuuttia tästä ja Laineen vintti pimeni totaalisesti kun hänen joukkuetoveriaan taklattiin kovaa. Laine pudotti hanskat ja tappeli, tavoistaan poiketen, Brandon Hagelin kanssa.

Joukkueiden maaleilla nähtiin jälleen suomalaiskohtaaminen kun kotijoukkueen Kevin Lankinen pelasi loisteliaan pelin. Columbuksen maalilla Joonas Korpisalo jäi hitusen Lankisen statseista.

New York Islanders voitti Boston Bruinsin 4–2. Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov teki kauden avauspisteensä, kun hän syötti kaksi Jean-Gabriel Pageau’n maalia.

Bostonin suomalaismaalivahti Tuukka Rask joutui ahkeroimaan joukkueensa tolppien välissä. Rask venyi kiekon tielle peräti 38 kertaa.

Dallas Starsin ja Carolina Hurricanesin välisessä ottelussa vieraat veivät mukanaan täydet pisteet voittolaukausten jälkeen lukemin 3-4. Carolinan Teuvo Teräväinen teki ottelussa kauden avausmaalinsa. Muista suomalaisista tehoille pääsi kotijoukkueen Roope Hintz yhdellä syöttöpisteellä.

Floridan joukkueiden Tampa Bay Lightningin ja Florida Panthersin kohtaamisessa Tampa Bay oli tyly vierailija. Hallitseva mestarijoukkue takoi maalittoman avauserän jälkeen taululle lopulta 1-6 -lukemat. Panthersin suomalaispelaajista Eetu Luostarinen syötti joukkueensa ainoan maalin.

Toronto Maple Leafsin ja Montreal Canadiensin kohtaaminen päättyi Montrealin 1-2 -voittoon. Toronto johti ottelua pitkään Mitchell Marnerin avauserän osumalla, mutta Montreal tuli päätöserässä rinnalle ja ohi Tyler Toffolin sekä Brendan Gallagherin maaleilla.

Nashville Predators hävisi kotonaan Detroit Red Wingsille 2-4. Ottelun avausmaalin teki vieraiden Robby Fabbri, jossa toisena syöttäjänä oli Valtteri Filppula. Nashvillen maalilla kaksi ensimmäistä erää pelasi Pekka Rinne mutta kolmanteen erään maalille luisteli Juuse Saros.

Ottawa Senators otti vasta kauden kolmannen voittonsa, kun se kaatoi Winnipeg Jetsin vieraskaukalossa maalein 1-2.

Ottawan sankariksi nousi NHL-rotta Brady Tkachuk, joka teki 2–1-voittomaalin vain yhdeksän sekuntia ennen ottelun päättymistä Mike Reillyn ja Connor Brownin syötöstä.

Ottawa on nyt pelannut yhteensä 16 ottelua, joista se on hävinnyt varsinaisella peliajalla peräti 12.

Winnipegin suomalaishyökkääjä Kristian Vesalainen sai kauden avauspisteensä, kun Mark Scheifele teki joukkueensa ainokaisen osuman Vesalaisen ja Josh Morrisseyn syötöstä.

San Jose Sharks pelasi kauden 12 ensimmäistä otteluaan vieraissa viranomaismääräysten johdosta. Joukkueen paluu kotikaukaloon ei sujunut suotuisissa merkeissä, sillä Vegas Golden Knights haki Kaliforniasta 1-3 -vierasvoiton.

Vegasin voittomaalin teki toisessa erässä Mark Stone. Joukkueen tehopelaaja oli Alec Martinez, joka syötti kaksi maalia.