Jokerit kohtaa sunnuntain vierasottelussaan kymmenen ottelun voittoputkessa olevan Metallurg Magnitogorskin

Andreas Lindbäck

Jokerit kohtaa KHL:n kovavireisimmän joukkueen Metallurg Magnitogorskin tänään sunnuntaina vieraskaukalossa. Helsinkiläisten maalille paluun tekee Anders Lindbäck.

Tämän viikon kotiotteluistaan Jokerit sai kaksi pistettä, kun Severstal ja Kunlun Red Star hakivat jatkoaikavoitot Helsingistä. Viime viikkojen vire ei ole punakeltaisia mairitellut, joten tämän päivän ottelu huippuvastustajaa vastaan on erinomainen paikka saada juna takaisin raiteilleen.

Jokereiden maalille palaava Lindbäck pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa yli kuukauteen. Ruotsalaisvahti loukkaantui 3. tammikuuta TsSKA-pelissä ja on ollut siitä lähtien sivussa. Janis Kalnins palasi kehiin torstaina, joten helsinkiläisillä on jälleen tuttu maalivahtikaksikko tositoimissa.

Myös kenttäpelaajien osalta tämän päivän peliin tulee muutoksia. Brian O’Neill jää sivuun ja hänen tilalleen nousee Henri Ikonen. Puolustuksessa Tommi Kivistö ottaa Jonathan Pudaksen paikan. Muuten miehistö on samassa muotissa kuin torstain ottelussa.

Jokerit on läntisessä konferenssissa viidentenä, mutta neljäs sija ja kotietu ovat karanneet jo yhdeksän pisteen päähän. Tällä hetkellä Jokerit taistelee kiivaimmin viidennestä tilasta Severstalin ja Dinamo Minskin kanssa. Tämä kolmikko on sarjataulukossa kahden pisteen sisällä toisistaan.

Idässä kolmantena oleva Metallurg on saanut loihdittua itsensä melkoiseen lentoon, sillä joukkue on voittanut peräti kymmenen ottelua putkeen ennen tätä päivää. Kokeneen luotsin Ilja Vorobjovin johtama ryhmä on rutinoitunut joukkue, joka on KHL:n pudotuspeleissä varmasti yksi suurimmista mestarisuosikeista. Käynnissä olevan voittoputken aikana on kaatunut esimerkiksi idän ykkönen Ak Bars Kazan tyylipuhtaasti 3-0.

Jokerit ja Metallurg kohtasivat Helsingissä tammikuun lopussa, jolloin Jokerit kärsi edellispäivän ottelun rasituksesta, eikä pystynyt vastaamaan Metallurgin voimaan. Vieraat hakivat Hartwall Arenasta pisteet tylysti luvuin 5-1.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 14.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voi seurata VSport Jääkiekko -kanavalta sekä Viaplay-palvelusta.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen (A) – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen (A)
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
33 Markus Hännikäinen – 80 Saku Mäenalanen – 81 Iiro Pakarinen
48 Henri Ikonen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
90 David Sklenicka – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 36 Jakub Krejčík

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Metallurgin kokoonpano:

76 Andrei Tshibisov – 74 Nikolai Prohorkin – 16 Sergei Plotnikov
6 Taylor Beck – 40 Dennis Rasmussen – 14 Nikolai Kulemin
87 Nikolai Goldobin – 21 Andrej Nestrasil – 91 Maksim Karpov
19 Semjon Koshelev – 98 Igor Shvirjov – 94 Jegor Korobkin
11 Nikita Rozhkov

44 Jegor Jakovlev – 25 Philip Holm
2 Grigori Dronov – 33 Mihail Pashnin
55 Jegor Martinov – 57 Nikita Hlistov
77 Ilja Nikolajev

45 Juho Olkinuora (83 Vasili Koshetshkin)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.