OLS dramaattiseen kotivoittoon

Salibandy3

F-liigan sunnuntain ainoassa miesten ottelussa nähtiin dramaattinen loppu, kun OLS kaatoi LASBin 6-5 Olli Kinnusen lauottua voittomaalin vain kahdeksan sekuntia ennen loppusummeria. Keskiympyrästä lähtenyt matala laukaus pomppi jotenkin LASB-vahti Santtu Pohjosen jalkojen kautta verkkoon.

OLS:n 4–2-johtolukemiin päättyneessä avauserässä nähtiin heti kahden pelaajan ensimmäiset F-liigamaalit. Iiro Savela avasi pelin ensimmäisellä tälle kaudelle lupaamistaan 30 maalista, ja LASB:n 2–2-tasoitus oli 2005 syntyneelle Juho Rantalalle ensimmäinen pääsarjassa. Sen jälkeen nousi esiin Jesper Hakola, joka ensin jatkoi OLS:n takatolpalta johtoon Aapo Rantaniemen pitkän kuljetuksen jälkeen ja sitten kasvatti eroa rangaistuslaukauksesta.

Toinen erä oli kuitenkin vieraiden, jotka iskivät sen puolivälissä kolme maalia viiteen minuuttiin. Tiitus Salokangas kavensi, Vili Näveri kiskaisi vaikeasta asennosta tasoituksen ja Salokangas löi aivan tyhjiin johtomaalin Tatu Havulan onnistuttua pallonriistossa aivan OLS:n maalin kulmalla. Kotijoukkue oli päätöserässä pitkään vaisu, mutta käänsi pelin sittenkin. Kuusi minuuttia ennen loppua Iiro Savela löi maalin kulmalta tasoituksen Luukas Hyvärisen kulmavaparin jäätyä pyörimään puolustajan jalkoihin, ja kahdeksan sekuntia ennen loppusummeria Olli Kinnusen matala laukaus keskiympyrästä upposi maaliin.

Maanantaina ovat vuorossa ottelut Nokian KrP–Nurmon Jymy ja OLS–Happee.

Naisten sarjassa tuotti EräViikinkien vierasviikonloppu täydet kuusi pistettä, kun tänään kaatui sitkeä O2-Jyväskylä maalein 8-6. Eveliina Hana ja Iida-Maria Valtonen ehtivät kumpikin maalata vieraille avauserän viimeisellä minuutilla, ja toisessa erässä Manta Likki kiepautti EräViikingit 4-2-johtoon. O2-Jyväskylä rutisti kuitenkin rinnalle Enni Salinin ja ylivoimalla viimeistelleen Emilia Trobergin maaleilla. Edes Matilda Rytkösen ennen toista taukoa iskemä vierasmaali ei vielä riittänyt voittoon, kun Katriina Louna tasoitti komealla laukauksella päätösjakson alkuun. Sen puolivälissä otti kuitenkin ohjat tänään 1+2 merkkauttanut Taru Nordman, joka syötti päädystä paikan Milla Ylikojolalle ja siirsi sitten tämän laukauksen jälkeisen irtopallon maaliviivalta verkkoon. Kolme minuuttia ennen loppua taituroi Pinja Suhonen itsensä vapaaksi sijoittamaan etuyläkulmaan EräViikinkien seitsemännen, ja kohta Matilda Rytkönen täsmäsi takakulmaan vielä kahdeksannen osuman.

Eilen Jyväskylässä hävinnyt PSS sai tänään lohtua Kuopiossa, kun se aiheutti Welhoille jo kauden seitsemännen tappion viemällä pisteet Porvooseen tuloksella 11-6. Kotijoukkue kavensi vielä pelin puolivälissä Silva Jääskeläisen osumalla tilanteeksi 2-4, mutta jo ennen toista taukoa takoivat kahdesti osunut Daniela Westerlund sekä Emma Parta, Fanny Holmberg ja Venla Nousiainen vieraat jo 9–2-johtoon. Päätösjaksolla Welhot sai kohennella itseluottamustaan viemällä sen 4-2.

Kuopion ottelun pistehai löytyi kotijoukkueesta, kun Silva Jääskeläinen teki Welhojen kuudesta maalista kaksi ja syötti loput neljä. PSS:stä merkittiin Ella Sundströmille saldo 1+4, Daniela Westerlundille 3+1 ja Fanny Holmbergille 2+1.

Naisten sarja jatkuu maanantaina Turussa ottelulla FBC Loisto–Classic.