Olli Kuisma nollasi kauden yllättäjän – TPS seitsemän ottelun voittoputkessa

Olli Kuisma piti kolmantena maalivahtina tällä F-liigan kaudella verkkonsa puhtaana, kun TPS haki perjantain ainoassa ottelussa 6–0-vierasvoiton syksyn yllättäjä LASBista. Voitto oli turkulaisille seitsemäs perättäinen, ja LASB on puolestaan kolmen pelin tappioputkessa oltuaan sitä ennen pisteillä yhdeksän kertaa peräkkäin.

Illan ottelu ratkesi käytännössä jo avauserässä, jossa LASB pelasi huolimattomasti. Miko Kailialan avausmaali syntyi pallonmenetyksestä, Jani Hyytiäinen sai iskeä Olli Kinnusen päätypudotuksesta kolmen oranssipaidan vierestä ja Ville Hirvisuon 0–3-osumassa haisteli torjuntatilaston kärkimies Santtu Pohjonen liian aikaisin syöttöä avaten etukulman. Miko Kailialan käytyä tavoistaan poiketen hukkaamassa rangaistuslaukauksen Lahden suurhallin päätykatsomoon pommitti Mikko Hautaniemi 0–4 vain seitsemän sekuntia myöhemmin. LASB pääsi toisessa erässä peliin mukaan, muttei kyennyt tänään puhkaisemaan TPS:n erinomaista puolustusta. Kolmannessa erässä ajoi vielä Toni Salminen laidasta laukomaan turkulaisille viidennen osuman, ja päätösnumerot nosti Waltteri Vesterinen tyhjiin.

TPS nousi illan voitollaan Classicin ja Nokian KrP:n kantaan sarjakolmoseksi ohi juuri LASBin.

Lauantaina F-liigassa pelataan miesten ottelut OLS–Happee, SPV–EräViikingit, Tiikerit–Steelers ja Welhot–Westend Indians.

Ennen tänään 14 palloa napsinutta Olli Kuismaa ovat nollapeliin tällä kaudella pystyneet Santtu Strandberg (Tiikerit–EräViikingit 0-3 20.9. ja Anton Kronqvist (Welhot–SPV 0-11 3.10.). Viime kaudella Olli Kuisma oli yksi liigan viidestä nollapeliin pystyneestä maalivahdista.