Oilersille maukas revanssi Nokian KrP:stä – kolmannen erän tehoalku käänsi pelin

Gamblers salibandy naiset sb

Viime kevään välierissä Nokian KrP:lle taipunut Oilers haki tänään maukkaan revanssin, kun KrP taipui kotikaukalossaan 11-8. Öljymiesten voiton pohjustivat kolmannen erän alun hurjat tehominuutit ja Justus Kainulaisen neljän maalin ilta.

Nokian KrP johti toisessa erässä parhaimmillaan jo 6-4, mutta Riku Reunamäki kavensi ennen erätaukoa, jolta espoolaiset palasivatkin pyörremyrskynä. Ensin Reunamäki pohjusti Tuomas Iiskolan tasoituksen, ja vain seitsemän sekuntia myöhemmin Perttu Järvinen sijoitti onnistuneen karvauksen kruunuksi Oilersin johtoon. Aaro Astala ohjasi Antti Suomelan namupassista 8-6 eikä siinä vielä kaikki. Oilersin pelatessa alivoimalla täräytti Justus Kainulainen melkoisella rystyläpärillä jo 9–6-johdon. Mikko Laakson ylivoimanosto maalin edestä ja Joonatan Kovasen haamukuti laidasta nostivat KrP:n jo maalin päähän, mutta siihen kiri kuivui. Tänään neljä maalia tehnyt Justus Kainulainen kiskaisi yläkulmaan Oilersin kymmenennen ja lopussa vielä Aaro Astala tyhjiin yhdennentoista osuman.

Sarja jatkuu keskiviikkona otteluilla Nurmon Jymy–Happee ja TPS–Classic.

Naisten maanantain ainoassa ottelussa mestari TPS harjoitteli kotonaan maalintekoa ÅIF:ää vastaan, ja turkulaisten kauden toinen voitto tuli lopulta lukemin 17-1.

Ottelun juoni tuli selväksi heti avauserässä, jossa Cira Virta, Anu Raatevaara, Eerika Koski ja Meri-Helmi Höynälä laukoivat taululle 4–0-kotijohdon. Toisen erän lopussa TPS johti jo murskaavasti 13-0 ennen kuin Viivi Heikkinen osui ÅIF:n ensimmäisen maalin vain 11 sekuntia ennen taukosummeria.

Eerika Koski (3+2) ja Jenna Saario (2+3) olivat pistetalkoiden ahkerimmat. Kolme pistettä merkkauttivat Anu Raatevaara (2+1), Laura Rantanen (2+1) ja Milla Nordlund (1+2). TPS:n 7–0-maali oli Ronja Niemelle liigauran ensimmäinen.

Naisten sarjan seuraavat on keskiviikkona pelattava EräViikingit-Classic.