Nyt ei Nokia yllättänyt – Classic vei illan kärkiottelun 7-5

Salibandy2

Mestari Classicin Suomen Cupin finaalista suistanut Nokian KrP ei kyennyt toistamaan temppuaan F-liigassa, vaan Classic venytti voittoputkeaan kaatamalla nokialaiset maalein 7-5. Keskiviikon muut voittajat olivat vieraskaukaloissa Happee ja TPS.

Joona Rantala ja Joonatan Kovanen laukoivat nopeasti Nokialle 2–0-johdon, mutta jo toisen erän alussa Eemeli Salin siirsi Classicin edelle. KrP nousi tasoihin ja vielä kolmannen erän alussa Henri Johanssonin osumalla 4–3-johtoon, mutta mestarit käänsivät pelin vielä edukseen. Aaro Helinin, Janne Lammisen ja Eemeli Salinin osuttua Classic johti viimeisen viisiminuuttisen alkaessa jo 6-4. Oskari Tenho kavensi vielä kuudella viittä vastaan, mutta tyhjiin syntynyt Salinin illan kolmas maali päätti pyristelyn. Classicin toinen kolmen pisteen mies oli maalin tehnyt ja kaksi syöttänyt Sami Johansson. Nico Jonaeson pohjusti kolme Nokian maaleista.

EräViikingeistä ei ollut tänään vastusta TPS:lle, joka vei pisteet mukanaan Turkuun selvin lukemin 9-4. Jani Hyytiäinen, Ville Hirvisuo ja Juuso Forsman latoivat mustavalkoisille 11 minuutissa kolmen maalin johdon, ja Joonatan Lindholmin kavennuksen jälkeen Miko Kailiala osui ylivoimalla ensimmäisen tauon tilanteeksi 1-4. Kolmea maalia kapeammaksi eivät helsinkiläiset TPS:n johtoa enää kyenneet kuromaan. Jani Hyytiäinen merkkautti voittajien sarakkeeseen tehot 2+1 ja Miko Kailiala 1+2.

Hämeenlinnassa Steelers taipui Happeelle lopulta 2-8, mutta jo ennen ottelun avausmaalia oli kotijoukkueen maailmanmestarivahti Eero Kosonen ehtinyt torjua sekä Peter Kotilaisen että Jami Mannisen rangaistuslaukaukset. Pelitilanteista Happee sitten kuitenkin onnistui, kun Eemil Ukkonen laukoi avausmaalin ja Roni Laasonen vain seitsemän sekuntia myöhemmin eron kahteen. Pelin puolivälissä nähtiin taas kaksi pikamaalia, kun Kaapo Siekkinen sekä Eppu Suhanto osuivat 22 sekunnin välein tilanteeksi 0-3 ja 0-4 eikä Steelers enää noussut. Happeen ykköstykki Peter Kotilainen tyytyi tänään yhteen maaliin mutta syötti kolme. Roni Laasonen osui Happeelle kahdesti.

Kaikki 22 otteluaan voittaneella Classicilla on nyt kahdeksan pisteen etumatka kakkonen Oilersiin, josta Nokian KrP on jäänyt pisteen. EräViikingeille illan tappio oli kitkerä, sillä eroa pudotuspelipaikkaan ja kahdeksantena olevaan Westend Indiansiin on nyt viisi pistettä ja otteluita EräViikingeillä jäljellä enää kolme. EräViikinkien tappio merkitsi samalla myös LASBin pudotuspelipaikan varmistumista.

Perjantaina ovat ohjelmassa Nurmon Jymy–LASB ja kärkiottelu Oilers–Classic.