Nurmon Jymylle iso voitto Helsingissä, jumbo-Tiikerit nipisti pisteen SPV:ltä

Salibandy naiset sb

Nurmon Jymy nousi ohi Karhujen F-liigan säilyjän paikalle, kun se kaatoi Helsingissä EräViikingit 7-3. Samalla EräViikinkien haaveet paikasta pudotuspeleissä hiipuvat peli peliltä.

Tänään Jymy tarjoili heti aluksi shokkihoitoa, kun Matias Mäenpää ja kahdesti Riku Hakanen pöllyttivät kotijoukkueen verkkoa ja Niko-Arttu Perälä iski vielä toisen alkuun tilanteeksi jo 0-4. EräViikinkien kahden kavennuksen jälkeen Eetu Sariola kasvatti kolmannessa erässä taas eroa, ja viimeinen nöyryytys kotijoukkueelle tuli Jymyn otettua ottelun viimeiselle kympille kolme perättäistä jäähyä. Odotetun ylivoimakavennuksen sijaan Niko-Arttu Perälä nousi alivoimalla yllättämään ErVi-vahti Nemo Sipilän helpohkosti ja sinetöi lopussa vielä hattutemppunsa tyhjiin.

Sarjataulukossa viimeisenä oleva Tiikerit nipisti kotonaan SPV:ltä pisteen vaikka taipuikin lopulta rangaistuslaukauksilla 3-4. Kahden erän jälkeen Peliveljet johti 2-0, ja voitto näytti alkavan varmistua viimeistään Eero Haapaniemen kuitatessa kotijoukkueen kavennuksen 1–3-maalilla kymmenen minuuttia ennen loppua. Viimeisellä vitosella kuitenkin tapahtui, kun ensin Eemeli Horttanainen purjehti keskialueen katkon jälkeen sijoittamaan kavennuksen ja heti seuraavassa vaihdossa Kevin Starck laukoi Samuli Granlundin tarjoilusta pelin tasoihin. Tiikereillä oli lopussa vielä paikat voittomaaliinkin, mutta verkkoon asti ei pallo tietään löytänyt edes ylivoimalla. Maalittoman jatkoajan jälkeen ratkottiin lisäpiste rangaistuslaukauskisassa, jossa Jukka-Pekka Pelto-ArvonMatias Lintulan ja Tuomas Mustosen onnistumiset riittivät SPV:lle. Ottelussa jännitettiin myös, tekeekö urallaan 999 liigapistettä koonnut SPV:n Sami Koski sen tuhannennen, mutta vielä tänään ei päästy juhlimaan.

Liigakärjessä Classic otti viidennentoista voittonsa kaataessaan kotonaan Karhut 11-7. Pirteästi taistellut Karhut karkasi alussa kahden maalin johtoon ja kavensi vielä ottelun puolivälin jälkeen Joni Halmisen ylivoimaosumalla tilanteeksi 7-6. Sitten Classicin Nico Salo kuitenkin kasvatti eroa, ja kolmannessa erässä mestarit iskivät kolmesti ennen Juuso Aholan kavennusta. Classicista löytyi tänään yhdeksän eri maalintekijää, ja Sami Johanssonin saldo 2+1 riitti joukkueen pistehain titteliin. Koko ottelun ahnein oli Karhujen Juuso Ahola saldolla 2+2.

Oilers otti taas paikkansa sarjataulukon kakkosena, kun se haki Lahdesta komean 8–1-voiton LASBista. Riittävä ero syntyi jo avauserässä, kun Justus KainulainenSanteri Lindfors ja Matias Juuranto laukoivat espoolaiset karkumatkalle ja Jesse Arolan kavennuksen jälkeen iski ennen ensimmäistä taukoa vielä Markus Markkola. Öljymiehistä Santeri Lindforsin osui ainoana kahdesti, kun muut kuusi maalia jakautuivat kuudelle pelaajalle.

Pitkästä aikaa yleisön eteen pelaamaan päässyt TPS palkitsi kannattajansa 9–4-voitolla Steelersistä karattuaan jo ottelun puoliväliin mennessä 7–0-johtoon. Leveältä iskivät myös turkulaiset, joihin yhdeksään osumaan löytyi yhtä monta viimeistelijää, ja peräti kuusi pelaajaa merkkautti tehot 1+1. Steelersille iski Joonas Viitanen yhden maalin ja syötti kaksi.