EräViikingit murskavoittoon viime kevään finalisti SB-Prosta

Gamblers salibandy naiset sb

Naisten A-lohkossa juhlisti viime keväänä maalin päässä putoamisesta ollut EräViikingit runkosarjan viimeistä kotiotteluaan kaatamalla viime kauden finalisti SB-Pron peräti 7-1.

Vielä ensimmäisellä kympillä Pron Mirja Hietamäki onnistui kuittaamaan EräViikinkien Daniel Westerlundin avausmaalin, mutta Sofia Mittentag ja Maura Paajanen osuivat puolen minuutin välein vieden kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Toisessa erässä viimeisteli illan toisen maalinsa Daniela Westerlund ja kolmannessa Maura Paajanen ennen kuin Sofia Mittentag pisti lopussa vielä paremmaksi sinetöiden hattutemppunsa kahdella tyhjiin nostetulla pallolla. Daniela Westerlundin iltapäivän tehot olivat 2+2.

B-lohkossa Welhot varmisteli kolmatta sijaansa kaatamalla vieraissa O2-Jyväskylän 7-4. Kaksi maalia tappiolla ollut kotijoukkue nousi vielä runsaat viisi minuuttia ennen ottelun loppua Iina Latvvalan osumalla tasalukemiin 4-4. Sitten iski kuitenkin kahdesti kuopiolaisille kaksikko Silja Kuusela – Kiia-Maria Kuru kummankin viimeistellessä kertaalleen toisen syötöstä. Päätöslukemat nosti tyhjiin Ella Jolkkonen.

Sarjakakkonen Helsinki United hankasi kotonaan 4–1-kotivoiton Pirkkain joukkueesta tehtyään eroa toisessa erässä Henriikka Keinäsen ja Riina Latvakosken maaleilla. Päätösnumerot laukoi kolmannen alussa Anni Rainio.

ÅIF nousi O2-Jyväskylän ohi neljänneksi kaataessaan vieraissa Blue Foxin 6-4. Alussa maalin tappiolla ollut ÅIF nousi sen jälkeen yhä uudelleen kahden maalin johtoon, jonka kotijoukkue jaksoi kolmesti kuroa yhden eroksi. Taru Martikaisen kuusi minuuttia ennen loppua sipoolaisille laukoma 4-6 jäi kuitenkin jo ottelun viimeiseksi maaliksi. Bea Karling (2+1) ja Pinja Jaakkola (2+1) olivat voittajien kolmen pisteen pelaajat, kotijoukkueen maaleista laukoi kovavireinen Sofia Lahti kolme. Hän on lohkon maalipörssissä neljäntenä.