Nuoret suomalaiset vauhdissa taalaliigassa – Ukko-Pekka Luukkosella onnistunut debyytti

Änäri3 jääkiekko NHL

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen onnistui mainiosti NHL-debyytissään Buffalon maalinsuulla. 22-vuotias suomalaisvahti venyi 36 torjuntaan ja auttoi sarjajumbon 6–4-voittoon Boston Bruinsia vastaan kotikaukalossaan.

Kuuden ottelun voittoputkessa otteluun lähtenyt Boston aloitti vahvasti, kun Steven Kampfer vei vieraat 0-1-johtoon ensiminuuteilla. Syöttöpiste merkittiin Bostonin veskari Tuukka Raskille.

Siihen Raskin ja Bostonin ilonaiheet samalla loppuivat. Buffalo nousi kahden ensimmäisen erän aikana 3–1-johtoon. Kun vielä kolmannen erän alussa Buffalon Arttu Ruotsalainen teki 4–1-maalin, Rask sai lähteä suihkuun.

Ensimmäistä NHL-kauttaan pelaava Ruotsalainen, 23, on tehnyt neljä maalia yhdeksässä pelaamassaan ottelussa.

Raskin korvannut Jaroslav Halak joutui antautumaan vain pari minuuttia myöhemmin. Boston teki päätöserässä vielä kolme maalia viiteen minuuttiin, mutta kiri ei riittänyt voittoon.

Nashville Predatorsin suomalaishyökkääjät ja maalivahti Juuse Saros olivat hyvässä vireessä, kun joukkue voitti vieraskentällä Chicago Blackhawksin 3–1. Saros torjui 29 kertaa.

Erik Haula pääsi maalin makuun kuudennen kerran tällä kaudella iskettyään Nashvillen kolmannen maalin päätöserässä. Eeli Tolvanen ja Mikael Granlund puolestaan napsivat syöttöpisteet Nashvillen kahteen ensimmäiseen maaliin toisessa erässä.

Chicagon maalilla 33 ottelussa tällä kaudella torjunut Kevin Lankinen oli tällä kertaa lepovuorossa.

New York Rangers kukisti kotonaan Philadelphia Flyersin 4–1. Kaapo Kakko antoi syötön Rangersin neljänteen maaliin päätöserässä.

Joel Armia vei Montreal Canadiensin 2–1-johtoon avauserässä Calgary Flamesia vastaan. Osuma oli Armialle kuudes tällä kaudella. Calgary kuitenkin voitti ottelun lukemin 4–2.