Nuoret Leijonat murskavoittoon!

Nuoret Leijonat otti ensimmäisen voittonsa alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekon MM-kisoissa Tshekin Trinecissä. Suomi murskasi Slovakian maalein 8–1 (2–0, 5–1, 1–0).

Avausmaali syntyi ylivoimalla Patrik Puistolan lavasta. Erän toisesta maalista vastasi Sampo Rannan esityön jälkeen Aku Räty.

Maalirumpa jatkui toisessa erässä, kun ensin Joonas Oden viimeisteli ylivoimalla Suomen kolmannen maalin. Aatu Räty kiepautti hetkeä myöhemmin vanhanaikaisella lukemiksi jo 4–0.

Toisessa erässä maalinteossa onnistuivat vielä Mikko Kokkonen, Eemil Erholtz sekä toisen maalinsa erän viimeisellä minuutilla tehnyt Aku Räty, joka palkittiin myös Suomen parhaana pelaajana. Slovakian ainokaisen teki ylivoimalla Robert Dzugan.

Päätöserässä nähtiin vielä yksi osuma kun Ville Petmanin väkevä pelaaminen yllätti slovakipuolustuksen ja hän sai nimiinsä illan päätösosuman.

Neljään pisteeseen A-lohkossa noussut Suomi kohtaa huomenna Kazakstanin.

Samaan aikaan pelatussa B-lohkon pelissä Ostravassa Saksa yllätti kisaisäntä Tshekin voittamalla sen 4–3.