NHL:ssä viimeinen kierros ennen aattoa – lue kierrosraportti!

Vegas Golden Knights hävisi läntisen konferenssin kärkipään maalijuhlissa Colorado Avalanchelle 3-7. Mikko Rantanen onnistui maalinteossa ottelun kolmannessa erässä. Rantasen laukaus meni maaliin vastustajien jaloista. Rantasella on nyt kasassa 11 maalia. Vegas nousi Coloradosta jo maalin päähän mutta sen jälkeen tuli lumivyöry ja vastustaja karkasi.

Minnesota Wild voitti Calgary Flamesin 3-0. Minnesotan Mikko Koivu on edelleen sairastuvalla. Minnesotan maalilla Devan Dubnyk pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Ottawa Senators voitti Buffalo Sabresin 3-1. Buffalon Henri Jokiharju pelasi tasan 18 minuuttia ja Rasmus Ristolainen sekunnilleen 23 minuuttia. Kumpikaan suomalaisista ei päässyt osallistumaan Buffalon ainokaisen syntyyn.

Winnipeg Jets hävisi Montreal Canadiensille 2-6. Montrealin Artturi Lehkonen oli joulutunnelmissa ja saalisti yhden maalin ja yhden syötön. Lehkosen osuma oli ottelun kolmannen erän ainoa tehomerkintä ja esityön siihen teki Max Domi. Myös Winnipegin Patrik Laine teki maalin kaventaen ottelun 2-4 tilanteeseen. Laine upotti maalin tavaramerkillänsä, tulisella rannelaukauksella. Laine on nyt tehnyt viimeisessä kymmenessä pelissä seitsemän maalia. Ottelussa koettiin suomalaisittain harmittavia uutisia sillä Joel Armia joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi.

Tampa Bay Lightning murskasi Florida Panthersin 6-1. Floridan Aleksander Barkov ei päässyt tehopisteille mutta hän kuittasi yhden miinuksen +/- -sarakkeeseen. Peliaikaa Barkov sai alle 20 minuuttia.

Boston Bruins nuiji liigan kärkijoukkueen 7-3. Tuukka Rask oli Bostonin maalilla torjuen 39 kertaa. Rask on pelannut nyt 23 ottelussa torjuntaprosentin ollessa 92.26% ja päästettyjen maalien keskiarvon 2.32. Nollapelejä suomalainen on pelannut kaksi.

Chigaco Blackhawks otti kunnolla turpaansa pohjamudissa rämpivältä New Jersey Devilsiltä. Loppulukemat olivat 1-7. New Jerseyn Sami Vatanen merkkasi tililleen yhden syöttöpisteen Jack Hughesin maaliin, joka oli samalla Devilsin avausmaali.

New York Islanders törmäsi Joonas Korpisaloon ja hävisi kotonaan Columbus Blue Jacketsille 2-3. Korpisalo torjui 35 kertaa.

Vancouver Canucks voitti Edmonton Oilersin 4-2. Edmontonin maalilla Mikko Koskinen torjui 24 laukausta. Edmonton on nyt voittanut kymmenestä viimeisestä pelistä kolme.

Nashville Predators ja Pekka Rinne kohtasivat Arizona Coyotesin ja Antti Raannan. Nashville vei ottelun 3-2.

NHL jää nyt joulutauolle. Seuraava peli pelataan lauantaina.