NHL:ssä pelattiin viime yönä kuuden ottelun kierros

NHL Tampa Bay 23 Victor Hedman

Viime yön NHL-kierroksella pelattiin kuusi ottelua, joissa esiintyi yhteensä seitsemän suomalaista.

Philadelphia Flyers otti pahasti selkäänsä puolustavalta Stanley Cup -mestarilta, Tampa Bay Lightningilta. Vieraat olivat parempia lukemin 1-7. Flyersin Rasmus Ristolainen oli kentällä yhteensä noin 20 minuuttia ja keräsi ruman tehosaldon, -3. Tampa osoitti jälleen laajuuttaan, sillä yhteensä kuusi eri pelaajaa onnistui viimeistelyssä.

New York Islanders hävisi Chicago Blackhawksille voittalaukausten jälkeen numeroin 2-3. Chicagon Henrik Borgström sai vastuuta noin 10 minuuttia mutta jäi ilman tehopisteitä.

Edmonton Oilers kohtasi Rogers Placella Los Angeles Kingsin. Kotijoukkueen maalilla oli torjuntavastuussa Mikko Koskinen. Koskinen oli koko ottelun tykkitulen alla ja vieraat veivät pisteet kotiinsa lukemin 1-5. Koskinen torjui 35 kertaa torjuntaprosentilla 87.5%.

Kingsin Rasmus Kupari aloitti maalinteon, kun vasta 2 minuuttia oli ottelua tahkottu. Syöttöpisteet maaliin saivat Trevor Moore ja Lias Andersson. Maali oli Kuparille kauden kolmas. Edmontonin paidassa Markus Niemeläinen sai vastuuta lähes 20 minuuttia. Kyseessä oli suomalaisen NHL-uran kolmas ottelu. Edmontonin Jesse Puljujärvi jäi niinikään vaille tehopisteitä.

Ottelu ratkesi kolmannessa erässä tähtipelaaja Connor McDavidin sikailtua ruman laitataklauksen merkeissä. Saldona oli tuomio 5+10 minuuttia ja Kings kiitti ylivoimasta. Vieraat tekivät kaikkiaan kolme maalia McDavidin 5 minuuttisen aikana ja peli oli siinä.

Muissa otteluissa Winnipeg Jets voitti Toronto Maple Leafsin 6-3 ja Vegas Golden Knights Calgary Flamesin 3-2.