NHL:ssä otetaan käyttöön uutta teknologiaa

NHL-komissaari Gary Bettman kertoi perjantaina, että NHL:ssä otetaan käyttöön jo tämän kauden playoffeissa uutta kiekon ja pelaajien seurantateknologiaa.

TV-yhtiöt kokeilevat teknologian toimivuutta nyt All Star-viikonlopun aikana. Ensi kaudella uusien mahdollisuuksien on tarkoitus tulla kaikkien NHL-seurojen käyttöön joka pelissä.

-Teknologia antaa faneillemme uudenlaisen tavan seurata otteluita ja televisioyhtiöille yhden keinon lisää juttujen kertomiseen, komissaari Bettman totesi NHL:n verkkosivuilla

– Fanit voivat seurata tämän kauden Stanley Cupin pudotuspeliotteluita sekä ensi kauden kaikkia otteluita tavalla, jota kukaan ei osannut vuosia sitten kuvitellakaan.

NHL aloitti teknologian valmistelun jo vuonna 2013. Sen käytännön kokeilut aloitettiin vuoden 2015 NHL All-Star-tapahtumassa Columbuksessa. Testaus jatkui edelleen vuonna 2016 Toronton World Cupissa ja myös myöhemmin laitteiden toimivuutta on testattu.

Teknologia toimii areenan kattoon asennettujen 14-16 antennin ja niitä tukevan neljän kameran avulla. Jokaisen pelaajan olkatoppauksiin sekä 40 erikoisvalmisteiseen älykiekkoon tulee pieni siru.

Teknologia tuottaa sekunnissa pelaajista 200 ja kiekosta 2 000 datapistettä.

Myöhemmin nähdään, miltä uudistukset näyttävät.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.