NHL:ssä 13:n ottelun kierros

Änäri2 Jääkiekko NHL

Columbus Blue Jacketsin Mikko Koivu, Florida Panthersin Eetu Luostarinen ja Detroit Red Wingsin Valtteri Filppula onnistuivat suomalaisista maalinteossa torstain jääkiekon NHL-kierroksella. Kierroksen tehokkain suomalaispelaaja oli kuitenkin kolme tehopistettä kirjannut Dallas-pakki Miro Heiskanen.

Vasta toisen ottelunsa Columbuksessa pelannut Koivu onnistui kotiottelussa Floridaa vastaan. Koivu avasi ottelun maalihanat ensimmäisessä erässä.

Koivu pääsi heti Columbus-debyytissään pisteille pari päivää sitten ja nyt hän sai maalihanat auki, joten näyttää orastavasti siltä, että Minnesotassa Ruususen unta nukkunut suomlainen on löytänyt uuden vaihteen silmään.

– Mikko on niin monipuolinen, että häntä voi käyttää tilanteessa kuin tilanteessa. Hän tappaa jäähyjä ja voittaa aloituksia. Hän on hyvä pelaaja myös penkillä, Columbuksen päävalmentaja John Tortorella kehui Koivua pelin jälkeen.

Luostarinen teki kauden toisen maalinsa kolmannessa erässä, kun hän tasoitti pelin 2–2:een. Luostarinen tuikkasi kiekon sisään maalin edestä, kun Columbus-vahti Elvis Merzlikins pudotti Anton Strålmanin vedon eteensä. Luostarisen maalin toinen syöttäjä oli Markus Nutivaara.

Ottelun voittaja selvisi vasta voittomaalikilpailussa, kun Blue Jacketsin Alexandre Texier sinetöi kotijoukkueelle 3–2 -voiton. Ranskalaishyökkääjä oli voittolaukkauskilpailun ainoa onnistuja.

Detroit Red Wingsin Valtteri Filppula teki kauden ensimmäisen maalinsa vieraspelissä Dallas Starsia vastaan. Filppulan onnistuminen toisessa erässä oli laiha lohtu Detroitille, sillä Dallas vei pelin maalein 7–3.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin kolme syöttöpistettä kirjannut Miro Heiskanen. Suomalaispuolustaja oli mukana joukkueensa esimmäisessä, neljännessä ja viidennessä osumassa.

Minnesota Wildin maalilla tällä kaudella hyvin pelannut Kaapo Kähkönen torjui joukkueellensa voiton, kun Wild juhli 5–3 -kotivoittoa Los Angelesista. Kähkönen torjui ottelussa 32 kertaa.

Edmonton Oilersin maalilla Mikko Koskisen 23 torjuntaa eivät kantaneet voittoon asti, kun Toronto Maple Leafs haki vierasvoiton maalein 4–3.