NHL:n toisen kierroksen otteluparit ovat selvillä

Philadelphia Flyers ja Vancouver Canucks varmistivat viimeisinä joukkueina paikan jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella. Philadelphia päihitti aikaisin lauantaina Suomen aikaa Jesperi Kotkaniemen, Joel Armian ja Artturi Lehkosen edustaman Montreal Canadiensin maalein 3–2 ja otti sen myötä ottelusarjassa voiton 4–2.

Flyers eteni ottelussa nopeasti 2–0-johtoon. Montreal kavensi ylivoimalla erän puolivälissä. Armia laukoi Flyersin alivoimanelikon keskeltä ja Nick Suzuki tökkäsi irtokiekon maaliin. Osuma on nähtävissä alla olevasta Tweetistä.

Armia sai syöttöpisteen myös Suzukin toisessa erässä tekemään 3–2 maaliin. Rinnalle Montreal ei kuitenkaan enää noussut, jonka myötä kausi päättyi ensimmäiselle kierrokselle.

Yön toisessa ottelussa Vancouver passitti hallitsevan mestarin St. Louis Bluesin tylysti maalein 6–2 kesälomalle. Ottelusarjassa Canucks oli parempi voitoin 4–2.

Vancouver rynni jo 4–0 johtoon ennen kuin St. Louis teki avausmaalin kolmannen erän alkupuolella. Schwartz teki Bluesin toisen maalin, mutta tilanne oli tuolloin jo 5–2 ja peliaikaa oli jäljellä vain vajaat puolitoista minuuttia.

Loppulukemat 6–2 viimesteli Tyler Motte tyhjään maaliin.

Pudotuspelien toinen kierros alkaa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa, kun Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin edustama Colorado Avalanche kohtaa Miro Heiskasen, Roope Hintzin, Esa Lindellin ja Joel Kivirannan Dallas Starsin.

Muut pudotuspeliparit ovat Philadelphia Flyers–New York Islanders, Tampa Bay Lightning–Boston Bruins ja Vegas Golden Knights–Vancouver Canucks.