NHL: pudotuspelien toinen kierros alkoi viime yönä

NHL:n pudotuspelien toinen kierros alkoi Dallasin voitolla, kun se kukisti ottelusarjan avauskamppailussa Colorado Avalanchen.

Dallas otti ohjat käsiinsä jo ensimmäisessä erässä kolmella maalillaan ja paineli lopulta voittoon maalein 5–3.

Starsin ykkösketju Jamie Benn-Tyler Seguin-Aleksander Radulov oli korvaamaton, sillä se teki kolmea maalia ja keräsi yhteensä kahdeksan tehopistettä.

Coloradon Nathan MacKinnon ei ollut tappiosta huolimatta huolissaan.

– Dallas vaikutti meitä nälkäisemmältä. Luulen, että meille sattui vain huti-ilta. Sarjasta tulee tiukka, ja olemme kyllä valmiita kakkospelissä, hän totesi.

Suomalaisittain sarja on erittäin mielenkiintoinen, sillä ottelusarjassa taistelee kaikkiaan kuusi suomalaista pelaajaa. Dallasissa Miro Heiskanen, Esa Lindell, Roope Hintz ja Joel Kiviranta sekä Coloradossa Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi.

Heiskanen ja Lindell molemmat kellottivat yli 25 minuutin peliajan, mikä oli eniten koko ottelussa. Heiskanen sai myös syöttöpisteen Blake Comeaun 2–1-osumaan.

Dallasin venäläistähti Radulov laukoi Starsin seuraavat kaksi maalia ja Hintz pääsi puolestaan katkaisemaan Coloradon loppukirin ja viimeistelemään 5–3-loppulukemat.

Anton Khudobin torjui Dallasin maalilla 28 kertaa. Coloradon maalivahti Philipp Grubauer ehti torjua kymmenen laukausta ennen kuin hän joutui jättämään kaukalon loukkaantumisen vuoksi toisen erän alussa.

Saksalaisvahdin korvannut Pavel Francouz venyi loppupelin aikana 18 torjuntaan.