NHL:n kärkijoukkueiden sijoitussarja saatiin päätökseen

NHL:n itälohkon kärkijoukkueiden sijoitussarja saatiin päätökseen sunnuntai-iltana kun Washington kukisti Bostonin 2–1. Washington sijoittui idän sijoituspeleissä kolmanneksi ja saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa New York Islandersin.

Boston taipui sijoituspeleissä kolmeen tappioon ja jäi neljänneksi. Se kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämän Carolinan.

Sunnuntain pelissä Washingtonia vastaan Rask torjui 23 laukausta. Maalit hänen taakseen viimeistelivät T.J. Oshie ja Tom Wilson. Bostonin maalin teki Jake DeBrusk.

Karsintakierroksen edellisessä ottelussa Columbuksen Joonas Korpisalo vaihdettiin pois maalilta jo ennen ottelun puoltaväliä, kun Toronton 15 laukauksesta maaliin lirui niistä kolme. Tolppien väliin vaihdettu Elvis Merzlikins pelasi myös seuraavan, ottelusarjan neljännen ottelun.

Korpisalo valittiin kuitenkin ratkaisevaan viidenteen otteluun takaisin Blue Jacketsin maalin suulle, eikä valintaa tarvitse katua. Suomalainen keräsi 33 torjuntaa, nollapelin ja saatteli Columbus pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle maalein 3–0.

Korpisalo pelasi nollapelin myös karsintakierroksen avausottelussa.

Ottelun voittomaali nähtiin jo ensimmäisen erän ensimmäisellä kymmenminuuttisella, kun Columbuksen puolustaja Werenski sivalsi rannelaukauksellaan 1–0-osuman.

Columbuksen toisen maalin voisi sanoa menevän Toronto-maalivahdin Frederik Andersenin selän taakse sangen helposti. Liam Foudy pääsi nautiskelemaan ensimmäisestä NHL-maalistaan lähes nollakulmasta lähteneen vedon jälkeen.

Toronto ei saanut lopulta varsinaista kiriä aikaseksi lauantaisen ottelun tapaan. Tuolloin Maple Leafs nousi kolmen maalin takaa tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia. Nyt vastaavaa ei nähty, ja loppunumerot iski Nick Foligno tyhjään maaliin reilut 20 sekuntia ennen päätössummeria.

Toronton Kasperi Kapanen pelasi ottelussa vajaat 16 minuuttia, ja hänen saldokseen ottelussa jäi plusmiinuslukema -2.

Columbus kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella viime vuoden tapaan Tampa Bayn. Tuolloin Blue Jackets yllätti Tampan suoraan otteluvoiton 4–0.

NHL:n lopputurnauksen lohkovaihe sinetöitiin sunnuntaina.

Robert Thomas vei Bluesin 1–0-johtoon jo neljännellä minuutilla, ja seuraavaa maalia saatiin odottaa viimeiselle minuutille asti.

Suomalaispuolustaja Miro Heiskanen tarjoili kiekon siniviivalta Joe Pavelskille, joka pamautti suoraan syötöstä tasoituksen. Dallas voitti lopulta voittolaukauskisassa, jossa ratkaisun iski Denis Gurianov.

Dallas sijoittui voiton myötä läntisen konferenssin neljän joukkueen lohkovaiheessa kolmanneksi, ja kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Calgary Flamesin. Neljänneksi jäänyt St. Louis kamppailee puolestaan seuraavaksi Vancouveria vastaan.