NHL:n harjoitusottelut jo täydessä käynnissä – suomalaisonnistujia viime yön peleissä

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Jääkiekon NHL:n harjoitusottelut ovat jo täydessä vauhdissa, vaikka kauden alkuun on reippaasti yli kuukausi aikaa. Sunnuntain ottelussa nähtiin sunnuntaina useita suomalaisonnistumisia. Tehopisteiden makuun pääsivät Aleksander Barkov (0+3), Aleksi Heponiemi (1+0), Erik Haula (1+0), Joonas Donskoi (0+1) ja Lassi Thomson (0+1).

Boston Bruinsiin täksi kaudeksi siirtynyt Erik Haula valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Bruins punnersi voittomaalikilpailussa 3–2-voiton Washington Capitalsista. Vielä viime kaudella Nashvillen paidassa pelannut 30-vuotias suomalaishyökkääjä teki yhden maalin ja onnistui vuorollaan rankkarikilpailussa.

Maalin makuun pääsi myös Florida Panthersin Aleksi Heponiemi, joka onnistui Nashville Predatorsia vastaan. Viime kaudella uransa yhdeksän ensimmäistä NHL-ottelua pelannut 22-vuotias Heponiemi vastasi Panthersin 3–2-osumasta kolmannessa erässä, kun Florida juhli 5–4-jatkoaikavoittoa. Heponiemi (-1) sai peliaikaa reilut 11 minuuttia.

Florida ja Nashville pelasivat molemmat sunnuntaina molemmat kahdella eri joukkueella. Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Panthersin avainpelaaja oli kapteeni Aleksander Barkov, joka johdatti kolmella syöttöpisteellään Floridan 3–1-voittoon. Joukkueensa jokaisessa maalissa mukana ollut 26-vuotias Barkov (+1) valittiin kamppailun ykköstähdeksi.

Seattle Krakenin vahvuuteen täksi kaudeksi siirtynyt Joonas Donskoi, 29, kirjasi yhden syöttöpisteen, kun Seattle voitti Vancouver Canucksin 5–3. Täksi kaudeksi taalaliigaan perustetulle Krakenille ottelu oli sen seurahistorian ensimmäinen.

Ottawa Senatorsin 21-vuotias suomalaispuolustaja Lassi Thomson avasi pistetilinsä vieraspelissä Winnipeg Jetsiä vastaan. Viime kaudella Ottawan farmijoukkueessa ja Ilveksessä pelannut Thomson oli Senatorsin avausmaalin kakkossyöttäjä 3–2-jatkoaikavoitossa.